kapat
06.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

itsakiss
 

KISA KISA KISA


Mumcu: Turizmde rekor süreci başladı
Turizm Bakanı Erkan Mumcu, turizmin Haziran ile start aldığını belir-terek, "Yeni rekorlar için süreç başladı" dedi. Mumcu, Türkiye'ye gelen turist sayısının geçen yıla göre yüzde 17 oranında arttığını ve gelirde de yüzde 25 artış beklediklerini söyledi.

Kıvrıkoğlu insansız hava aracını inceliyor
Çin gezisini sürdüren Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, bu ülkedeki, İnsansız Hava Aracı Proje-si'ni (UAV) sürdüren CATİC firmasının tesislerini gezecek. TSK'nın bu ay sonunda yapacağı ihalede, Çin CATİC, ABD General Atomics ve İsrail IAI firmaları yarışıyor.

Çağan: Ormanlık bölgede ateş ya da duman gören 177'yi arasın
Orman Bakanı Nami Çağan, orman yangınları bakımından duyarlı bir döneme girildiğini belirterek, vatandaşların bu konuda daha dikkatli olmaları ve orman alanlarında herhangi bir duman veya ateş gördüklerinde 177 No'lu telefona haber vermelerini istedi. Bakan, yaz aylarında günde ortalama 20-30 yangın meydana geldiğini kaydetti.

Bostancıoğlu: Öğretmensizlik nedeniyle kapalı okul yok
Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu, Doğu ve Güneydoğu'daki kapalı okullarla ilgili bir soruya "Doğu ve Güneydoğu Anadolu diğer bölgelerden farkı değildir. Öğretmensizlik nedeniyle kapalı okulumuz yoktur. Kapalı okullar, mezraların boşaltılması nedeniyle kapanan okullardır. Köye dönüş projesiyle oralardaki okullar açılıyor" yanıtını verdi.

İçişleri Bakanlığı: Valiler kararnamesi yalan
İçişleri Bakanlığı'nca "valiler kararnamesi hazırlanarak hükümete sunulduğuna" dair haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi. Bakanlık'tan yapılan açıklamada, bazı gazetelerde "Vali Operasyonu", "35 ilin valisi değişiyor" başlıklarıyla yayımlanan haberlere dikkat çekilerek, "Bakanlığımızda vali atamalarına ilişkin kararname çalışması bulunmamaktadır" denildi.

DYP'li Güven: Derviş için bakanlar istifa ettiriliyor
DYP Grup Başkanvekili Turhan Güven, Devlet Bakanı Kemal Derviş için diğer bazı bakanların istifa ettirildiğini iddia etti ve "Bu hükümet modelinde 350 milletvekilinin parmağı vardır, ama hükümet içinde sadece Derviş vardır" dedi. Güven, "Sayın Derviş, siyasete soyunacaksa gelecek yeni bir kriz öncesinde Ekim ayından önce hükümetten ayrılacaktır" diye konuştu.

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır