kapat
06.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

banner
 

Türkan Sultan'ın dolar isyanı


Şoray, 50 bin dolar kira isteyen Rüçhan Adlı'nın torununa, 'Burası Türkiye. Para birimimiz de Türk Lirası. Dolarla para istenmez' diye ders verdi
Türk Sineması'nın Sultanı Türkan Şoray'ın, 22 yıllık hayat arkadaşı Rüçhan Adlı'nın torunları ve gelini arasındaki 'villa' kavgası tam gaz devam ediyor. Şoray'a önce, villanın dörtte birinin mirasçısı olan Rüçhan Adlı'nın oğlu Şevket Adlı'nın ilk eşinden olan çocukları Faruk Rüçhan ve Mustafa Gökhan, 5 yıllık kira bedeli olarak 150 bin dolar istemiyle dava açtı. Bunu Şevket Adlı'nın ikinci eşi Nalan ve oğlu Mustafa Volkan izledi. Onlar da aynı süre için 50 bin dolar talebiyle mahkemeye başvurdu.

'Yıllardır oturduğum evin her köşesinde benim anım var' diyen Sultan, son davaya da avukatı Teoman Değer aracılığıyla cevap verdi. Adlı'nın gelini Nalan ve torunu Mustafa Volkan'a sert çıkan Şoray, "Burası Türkiye Cumhuriyeti, para birimi de Türk Lirası. Yasalara göre dolar üzerinden talepte bulunamazlar. Bu nedenle bu davanın reddedilmesi gerekir" dedi. Dilekçesinde villanın yapılış sürecini de anlatan Türkan Şoray şöyle dedi:

BABASI BENİ KORUDU
"Arsasının mülkiyeti bana ait olan vilanın 1983'te kaba inşaatı bittikten sonra yarısını bedelsiz olarak Rüçhan Adlı'ya devrettim. İnşaat bittikten sonra da burada Rüçhan Adlı ile birlikte oturduk. Rüçhan ölmeden önce oğlu Şevket Adlı'ya evden hiçbir hak talebinde bulunulmaması yönünde sözlü vasiyette bulundu. Şevket Adlı da babasının vasiyetine uydu. Hatta babasının yaşadığı bölümü onun anısına olduğu gibi muhafaza etti."

DAVALAR YARIN
Dilekçesinde davacıların 5 yıl için toplam 50 bin dolar talep etttiklerini ancak bu taleplerini aylara ve yıllara bölmediklerine de dikkat çeken Şoray, "İsteklerinin bu yönden de reddi gerekiyor. Daha önce bana herhangi bir ihtarda bulunmayan davacılar ancak bu dava dilekçesi ihtar kabul edilerek yeni dava açabilirler. Çünkü davacıların herhangi bir ihtarda ve yazılı bir talepte bulunmadan dava açmaları mümkün değildir"dedi. Davalar yarın görülecek.

Sultan villa için mesaide
Türkan Şoray, Adlı'nın torunlarıyla mahkemelik olan villasının hisselerini alabilmek için 6 ay nefessiz çalışacak. Şoray, bu yılın sonuna kadar bir dizi, bir film, bir de müzikal yapmayı planlıyor. Şoray bu üç projeden kazanacağı para ile anılarıyla dolu evin tapusunu alabilecek. Bugüne kadar aldığı müzikal tekliflerini elinin tersi ile bir kenara iten Sultan, ev parası için bu kez 'Evet' dedi. Şoray, ayrıca kendi oynayacağı filmin yapımcılığını da üstlendi. Türkan Şoray, adı sır gibi saklanan filmi için, "Filmin bütçesi çok yüksek olduğu için sponsorlara ihtiyacımız var. Çekimlere kışın başlayacağız" dedi.

Nejdet ÇOKAN

 
Yeni dış kaynağın doğru bir şekilde kullanılacağını düşünüyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır