kapat
06.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Guncel Veri
 

Hey uzaylı gel konuşalım


Uşak'ta 'uzaylı'yı gördüğünü öne süren köylüler, kısa görüşmeden tatmin olmayınca onu 'Hey uzaylı' diye konuşmaya çağırdılar; bıraktığı ayak izine de 'delil' diye sarıldılar!
Uşak'ın Eşme İlçesi Narlı Köyü'nde köylülerin uzaylı gördükleri iddiaları ile ilgili çarpıcı gelişmeler yaşanıyor. Uzaylı tarafından öldürüldüğü söylenen pelikanın başı ve köylülerin tarifi üzerine çizilen robot resmin ardından, dün de bir tarlada 'uzaylının ayak izi' bulundu. Kaymakamlık tarafından etrafında set oluşturulan 'ayak izi' koruma altına alındı. Yetkililerle birlikte inceleme yapan köylüler, radyasyon korkusuyla ayaklarına poşet geçirerek çalıştı.

'BİR TAŞ FIRLATTIM, KAÇTI'
UzayIıları gördüklerini iddia eden Fevzi ve Selma Can çifti, cumartesi sabah saat 07.15'te traktörle tütün tarlasına giderken yaklaşık 300 metre ileride bir cismin tarlaya indiğini gördüklerini söylediler. Fevzi Can olayı şöyle anlattı:

"150 metre kadar yaklaştığımızda cismin tekrar hareket ettiğini gördük. Koşarak yanına gittim ama 5-6 metre yükseğe çıktı. Tam üzerimde duruyordu. Korkarak, bir taş fırlattım. Amacım düşürüp ne olduğunu incelemekti. Bir ara eşim 'Hey uzaylı gel de konuşalım' diye seslendi. Ama ses çıkmadı. Taşı attınca cisim gökyüzüne yükseldi. Sonra gözden kayboldu. Daha sonra başkaları da aynı cismin Ahmetler Kasabası'na doğru gittiğini görmüşler."

Selma Can ise, vücudunda bazı leke ve yanıklar oluştuğunu söyleyerek yetkililere başvurdu.

PELİKANI UZAYLI MI ÖLDÜRDÜ?
'Uzaylı'nın görülmesinden bir gün önce bir pelikan, havada uçarken birden süratle yere çakılmıştı. Olayı gören köylüler, o anda pelikanı, kafasını vücudundan ayrılmış halde bulunca önce buna anlam veremediler. Ancak olaydan bir gün sonra 'uzaylı'nın gözükmesi, köylülerde pelikanın uzaylı tarafından öldürüldüğü şüphesini uyandırdı.

Uşak Valiliği tarafından Eşme Kaymakamlığı'nca çizilen robot resimler ve uzaylı yaratığın üzerinde bulunan elbiselerin çizildiği fotokopiler, tüm hizmet birimleri ve güvenlik güçlerine dağıtıldı. Uşak Valiliği, resimdeki cismin benzerine rastlanması halinde, kaymakamlıklara veya valiliğe haber verilmesini istedi.

Robot resminden tanımış!
Eşme'de 8 köylünün 'uzaylı' gördüklerini iddia etmelerinden sonra çizilen temsili resimler, Ege Bölgesi'nin çeşitli yerlerinden yeni ihbarların gelmesini sağladı.

İzmir'de Bostanlı 1738 Sokak'ta oturan Füsun Yılmaz, cumartesiyi pazara bağlayan gece 'jelatin' gövdeli, 40 cm. büyüklüğünde bir yaratık gördüğünü söyledi. Yılmaz, "Karşıma çıkan şey, gazetede resmini gördüğüm uzaylıyla aynıydı" diyerek, şunları anlattı: "Uykum kaçınca balkona çıktım. 40 metre ilerideki kaldırımda parlak bir nesne gördüm. Bedeninden kırmızı renkler saçarak dolaşan bir yaratıktı. Arabalar geçerken rengi karardı. Bana doğru geldiğini düşünmeye başlamıştım ki, bir otomobilin altına girdi. Jelatinimsi yapıda olduğu için yanar döner gibi görünüyordu."

Ayak izini nasa inceleyecek
Uşak Valiliği'nin olayı e-mail aracılığı ile NASA ve tüm dünyaya duyurması üzerine Sirius UFO Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi Türkiye sorumlusu Haktan Akdoğan başkanlığında 4 kişilik grup dün, incelemelere başladı. Akdoğan, "İnandırıcı olduğuna inandığımız ayak izlerini NASA'da üç ayrı laboratuvarda inceleteceğiz. Cisimlerin, altın ve uranyum kaynaklarının bol olduğu Eşme'de görülmesi tesadüf değil. Enerji sağlamak için bu bölgeyi seçmiş olabilirler" dedi.

BİRİ ŞAKA YAPIYOR
Ekip, gerçekten dünya dışından bir yaratık gelmişse, bulunduğu yerde yüksek oranda radyasyon bulunacağını belirtti. Öte yandan İstanbul Üniversitesi Astronomi Bölümü'nden Prof. Dr. Adnan Öktem, "İddialar asılsız. Birileri kıyafet değiştirerek, şaka yapıyor diye düşünüyorum" dedi.

Uzaylı görünce ne yapmalı?
1. Kesinlikle radyoaktif alana girilmemeli (minumum 30 metre).

2. Ateşli silah kullanılmamalı. Barışçıl olsalar da kendilerini korumak için bize zarar verebilirler.

3. Gece ise ışık kaynakları söndürülmeli, ışık kaynaklarını silah gibi farklı algılayabilirler.

4. Bulunduğunuz yerde hareketsiz bekleyin. Kapalı alansa dışarı çıkmayın. Göstereceğiniz her tepkiyi yanlış yorumlayabilirler.

5. UFO'ların bıraktığı izler, yetkililer gelmeden silinmemeli.

6. Olağandışı bir hareket gözlenmese de, panik ve heyecan yapmadan beklemek gerekir.

Mustafa HEPEKİZ- Ertan GÜRCANER-Yaşar AKBULUT- Ayla ÖZCAN

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır