kapat
06.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Guncel Veri
 

Emir büyük yerden


Başkan Yıldırım'ın 'görevde kalması' için MGK ve Yargıtay devreye girdi. Asparuk Paşa ile Başsavcı Kanadoğlu, bütün gece Başkan'a 'Aman Fener'i bırakma' dediler...
Beş yıl aradan sonra 'şampiyon' olan Fenerbahçe, önceki akşam Başkent'te görkemli bir kutlama yaptı. Sarı-lacivertli takım için yıllardır kullanılan 'Fenerbahçe Cumhuriyeti' deyimi de orada adeta netleşti. Çünkü, başkanlığı bırakacağını açıklayan Aziz Yıldırım için devletin zirvesindeki önemli isimler devreye girdi... Kimler mi? MGK Genel Sekreteri Orgeneral Cumhur Asparuk'tan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'na kadar çok sayıda etkili isim... Ve bu önemli isimler Yıldırım'ı, görevde kalması için adeta yakın markaja aldı.

AZİZ BAŞKAN KAL...
Geceyi, Fenerbahçe yönetiminde bulunan Ankaralı işadamları Hamdi Akın ve Nihat Özdemir düzenledi. Kavaklıdere Tenis Kulübü'ndeki görkemli kutlamada, Fenerli bürokratlar, askerler hep beraber bayrak salladı, maytap yaktı...

Ancak, Kanadoğlu, Asparuk Paşa, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü, Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan, Devlet bakanları Hasan Gemici, Tunca Toskay, Şuayip Üşenmez, MHP Genel Başkan Yardımcısı Şevket Bülent Yahnici, Maliye eski Bakanı İsmet Attila, Gümrük Müsteşarı Nevzat Saygılıoğlu, Vakıfbank Genel Müdürü Altan Koçer, Gelirler eski Genel Müdürü Hasan Basri Aktan, Eximbank eski Genel Müdürü Can Yeşilada'nın bir araya geldiği şampiyonluk kutlamasında yalnız marşlar söylenmedi. Kanadoğlu ile Asparuk Paşa, 'görevi bırakacağını' söyleyen Başkan Aziz Yıldırım için devreye girdi. Kanadoğlu, Yargıtay'daki çalışma arkadaşları birlikte Yıldırım'ı istifadan vazgeçirmek için bütün gece çalıştı.

28 ŞUBAT'ÇI FB'Lİ...
Başkent kutlamasında 'Aziz Başkan kal' baskısı altındaki Yıldırım, bir ara Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav'la kısa bir süre sohbet etti. Basının yakın ilgisini fark eden Yıldırım hemen espriyi patlattı: "Şimdi yazın. Pazarlıklara başladık."

28 Şubat döneminde Genelkurmay Genel Sekreteri olan ve geçen yıl emekliye ayrılan, kamuoyunda günlerce tartışılan ünlü ''andıç''larla ismi anılan Erol Özkasnak da gecenin renkli simaları arasında yeraldı. Özkasnak, 28 Şubat sürecini ve Silahlı Kuvvetler'i konu alan iki ayrı kitap yazdığını hatırlattı ve basın mensuplarının sorusu üzerine, "Kitabı, biraz ağırdan alıyorum. Biz topçular durup durup ateş etmeyi severiz. Ben de durup durup ateş edeceğim'' dedi.

KUTLAMADA BİR GS'Lİ
Fenerbahçe'nİn şampiyonluk kutlamalarının en ilginç ismi ise hiç şüphesiz Vakıfbank Genel Müdürü Altan Koçer'di. Koyu Galatasaraylılığı ile tanınan Koçer, Yıldırım'la da konuşma fırsatı buldu. Koçer, FB ile G.S'nin iki ezeli dost olduğunu belirtti ve "Ayrıca Aziz Bey bizim gerçekten itibarlı ve iyi bir müşterimizdir. Kendisi Türk futbolu ve Fenerbahçe için bir kazançtır" dedi.

Okan MÜDERRİSOĞLU - Levent İçgen

Aziz Yıldırım'a 'Yargı'dan taktik
Medyaya çıkmaktan özenle kaçınan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Kanadoğlu, Fenerbahçe'nin şampiyonluk kutlamalarının en etkin ismiydi. Kanadoğlu, yüksek yargıç arkadaşlarıyla birlikte Fenerbahçe Başkanlığı'nı bırakma kararını açıklayan Aziz Yıldırım'ı, göreve devamı için ikna etmeye çabaladı. Kanadoğlu, "Yıldırım'dan tam söz alamadık ama istifasını geri alması için onu büyük ölçüde ikna ettik" dedi. Bir ara, Yargıtay mensuplarının bulunduğu masaya gelen Yıldırım'a, "İstifa edersen sana ceza keseriz" diye espri yapan Kanadoğlu, "Nasıl hakimler, cezayı erteleyebiliyorlarsa sen de istifanı ertele ve bu işten vazgeç" diye taktik vermeyi de ihmal etmedi... Kanadoğlu'nu, başını sallayarak dinleyen Yıldırım, ilgilerinden dolayı teşekkür etti ve önerileri değerlendireceğini söyledi.

İKNA ETMEYE ÇALIŞTIK
Yıldırım ile birlikte yaptıkları sohbetin ardından SABAH'a konuşan Kanadoğlu, "Kendisi değerli bir insan ve Fenerbahçe camiasına şampiyonluğu hediye eden bir insan. Arkadaşlarla birlikte kendisini ikna etmeye çalıştık. Kendisinden kesin söz alamasak da büyük ölçüde ikna ettik" dedi. İkna çalışmalarının ardından Başsavcı Kanadoğlu ve BaşkanıYıldırım marş söyleyerek, şarkılara tempo tuttu.

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır