kapat
06.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

itsakiss
 

KISA KISA KISA


Kolesterol'un geni bulundu
Amerikan bilimadamları insan vücudundaki yüksek kolesterolden sorumlu bir gen buldu. Erken yaşlarda kalp krizi geçirmiş olan insanlarda anormal derecede gen proteinlerinin bulunduğunu saptayan araştırmacılar, CHD2 olarak tanımlanan genin, bilinenden farklı bir yol izlediğini belirtti. Söz konusu genin insan vücudunda anormal derecede yüksek bulunmasının kalp hastalığının oluşması açısından kritik bir durum yarattığı belirlendi.

KKTC'de hükümet tamam
KKTC'de Ulusal Birlik Partisi (UBP) ile Demokrat Parti (DP) yeni bir koalisyon hükümeti kurma konusunda anlaştı. Anlaşmaya göre, UBP 6, DP de 4 bakanlık aldı. Hükümet görüşmelerinde üzerinde en çok sorun çıkan Ekonomi ve Maliye Bakanlığı ikiye bölünerek, Maliye bölümü UBP'ye, Ekonomi bölümü de DP'ye verildi. Tarım ve Orman Bakanlığı UBP'de kalırken, bazı bakanlıkların isimleri değiştirildi. Bu koalisyon, KKTC'nin 10. hükümeti ve 9. koalisyon hükümeti olacak. 50 sandalyeli Meclis'te UBP 23, DP 12 sandalye ile temsil ediliyor. Toplumcu Kurtuluş Partisi'nin (TKP) 7, Cumhuriyetçi Türk Partisi'nin (CTP) 6, Milliyetçi Adalet Partisi'nin (MAP) 1 milletvekili ile temsil edildiği Meclis'te, bir de bağımsız milletvekili bulunuyor.

AGSK konusunda anlaşıldı
Amerika'nın saygın gazetesi The New York Times, Türkiye'nin Avrupa Güvenlik ve Savunma Kimliği (AGSK) konusundaki 'veto'sunu kaldırma konusunda anlaştığını iddia etti. Gazete, "Türk, İngiliz ve Amerikalı diplomatlar, savunma gücü kurulmasının önündeki engellerden birini kaldıracak anlaşmanın taslağını hazırladı" ifadesini kullandı. Yazıda, Türkiye'nin AGSK'ya karşı çıkmayacağını, karşılığında "AB'nin Türkiye'nin çevresinde gerçekleştirilecek operasyonlarda Ankara'ya danışacağını" belirtildi. Anlaşma taslağı geçtiğimiz ay İstanbul'da hazırlandı. AB, 2003'te faaliyete geçecek AB ordusunda NATO üyelerinin askeri imkanlarından yararlanmayı amaçlıyor. Türkiye de kendi güvenliğini de ilgilendirecek operasyonlarda söz hakkı istiyor.

Kopya dana otlarken öldü!
Amerika 'nın yetişkinlerin hücreleriyle kopyalanan üçüncü dananın otlarken ölmesi, klonlama tartışmasını alevlendirdi. 9 ay önce doğan ve Millie adı verilen dananın ölüsü, Tennessee Üniversitesi'nin Deneme İstasyonu'nda dün bulundu. Böbreğinin büyük olmasının dışında vücudunda hiçbir anormallik olmayan Millie, 30 Nisan'da kontrolden geçirilmişti. Millie'nin ölüm nedeni araştırılıyor. Millie'nin ölümüyle birlikte "klonlama" da yeniden tartışma konusu oldu. 5 kıtada 4 yıldan bu yana devam eden kopyalama çalışmalarında, bazı hayvanların vücutlarında anormallikler belirlenmiş, bazılarının doğumdan sonra öldüğü görülmüştü.

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır