kapat
06.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

itsakiss
 

Her kadının aşkı her rolün adamı


Anthony Quinn'in sayısız sevgilisi ve marjinal bir hayatı vardı ama İslam alemi onu hep Hz. Hamza olarak hatırlayacak
'Navarone'nun Silahları', 'Yaşama Hırsı' gibi filmleriyle üne kavuşan Anthony Quinn'in en önemli filmleri 'Çağrı' ve 'Zorba'ydı. 'Çağrı'yla İslam dünyasını fetheden aktör, 'Zorba'da da kendini keşfetti. Ama bu keşiften memnun kalmamıştı...

"1962'de tam anlamıyla bir Kazanova olmuştum. Eşim Katherine ile birlikte olmamıza rağmen çok az konuşuyorduk. Kız arkadaşım Yolande İtalya'da çocuğuma hamileydi ve benim, karımı boşayacağımı zannediyordu. Daha sonra onu karımla tanıştırdım. Üçümüz gezip eğlenmeye başladık. Yolande böylece metres olmayı açık açık kabul etti. Karım ve Yolande İngiliz kadın oyuncu Margret Leighton ile büyük bir aşk yaşıyordum. Limuzin kiralayıp kaçamaklar da yapıyordum.

'Zorba'yı bu fırtınalı dönemimde çevirdim. Önce Yunanlı yazar Nikos Kazancakis'in o ünlü kitabını okudum. Okudukça hayatımda bir şeylerin değişeceğini hissediyordum. Çekimler 1963'te Girit'te başladı. Bu sırada yüksek bir uçurumdan aşağı düştüm ve bacağım kırıldı.

KAPTANIN KARISIYLA SEVİŞTİM
Tekneyle Atina'ya götürülmem gerekiyordu. Filmde karım rolünü oynayan Pia Lindstrom yanımdaydı. Bu hoş kadınla ateşli bir aşk yaşadım. Teknede ayrıca kaptan ve kaptanın eşi de bulunuyordu. Denize açılalı bir saat olmuştu ki fırtınaya yakalandık. Sarhoştum... Bu arada kaptanın karısının güvertede dolaştığını gördüm. Beni cezbetti. İyi olup olmadığımı kontrol etmek için bana eğildi. Göğsüme yaslandı. Ayağımın nasıl olduğunu sordu. Tam o anda onu kendime doğru çektim ve dudaklarımı dudaklarına dayadım. Çok geçmeden birbirimizle sarmaş dolaş olmuş güvertede yuvarlanıyorduk. Onun kocası ve benim sevgilim hemen altımızdaki kamaradayken, kuduran dalgalar üzerinde seviştik. Muhteşem bir maceraydı.

Müslümanlar'ı büyüledi
Yüzlerce başarılı filme imza atan Quinn başrolünü oynadığı 'Çağrı' filmiyle Müslümanlar'ın gönlünde taht kurdu. 'Çağrı', Quinn'e 'Zorba' ve 'Arabistanlı Lawrence' Oscar kazandırmadı ama ünlü oyuncuyu İslam dünyasının ilahı haline getirdi. 1976 yılında çekilen ve yayınlandığı günden bu yana İslamiyeti en iyi anlatan film olarak değerlendirilen Çağrı, Quinn'in Ortadoğu ve Arap yarımadasında da bir star olmasını sağladı.

Kızını sevdim anneyi istedim
Quinn sevgilisinin annesine aşık oldu, dünyası değişti... HayatImda birçok aşk yaşadım. Bunların bir kısmı sadece serüvendi. Hepsinin bende anıları var ama bir tanesininki başka. Beni bulunduğum yere getiren kadın... Sylvia.

Bu aşkı 19 yaşında yaşadım. İşin tuhafı, aşkım önce Sylvia ile değil de, onun 16 yaşındaki kızıydı. Kızın adı Evie idi. Bakireydi, bir otel odasında bana teslim oldum. Sonra beni annesiyle tanıştırdı. Sylvia'yı görünce onun Evie'nin olgunlaşmış hali olduğunu hissettim. Sylvia bana annelik yaptı. Gece gündüz onda kalıyor, bol bol kitap okuyor, müzik dinliyordum. Bir gece kamp kurduğumuz çadırda yatarken, beni dirseğiyle dürttü. Yanımızda sevgilim yatıyordu. Yorganı üzerimize çekti. Sabaha kadar seviştik. Sylvia kocasını terk etti ama ilişkimiz uzun sürmedi.

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır