|
 |
|
Derviş, İsrail'in tecrübesinden yararlanacak
İsrail Merkez Bankası eski Başkanı ve Merrilly Linch Başkanı Jacob Frankel Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş'in davetlisi olarak Türkiye'ye geldi.
İsrail'in enflasyonla mücadele programındaki en etkili isim olan Frankel, bugün Derviş'le ilk görüşmesini yapacak. Görüşmede enflasyon hedeflemesi konusunda dünyaca ünlü akademisyenler Prof. Ben Sharar ve Prof. Elhanan Helpman da bulunacak.
Derviş, görüşmede enflasyonla mücadele, yapısal reformlar ve ekonomik istikrar konularında İsrail'in ve diğer ülkelerin deneyimleri üzerinde görüş alışverişinde bulunacak. Hazine'den yapılan açıklamada görüşmelerin ağırlık merkezini serbest kur ve enflasyon hedeflemesinin oluşturacağı belirtildi. Derviş'in yarın da 'Güçlü Ekonomiye Geçiş Programı'na ilişkin olarak İstanbul'da Türkiye Bankalar Birliği üyesi bankaların genel müdürleri ile bir toplantı yapacağı belirtildi.
|
|
 |
|