kapat
31.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Vekile bakmak sevap


İşte İtalyan parlamentosu. Onlarda bizdeki gibi kılık kıyafet yönetmeliği yok. Bakmak da, baktırmak da serbest

DEĞİŞİM RÜZGARI
İTALYA'DA genel seçimlerin ardından parlamento yeni döneme şenlikli bir açılış yaptı. Bu şenlikte en büyük pay seçimlerin galibi Forza İtalia partisinin çiçeği burnunda vekili Milli Carlucci'nindi. Eski bir TV yıldızı olan Carlucci, yemin törenine derin dekolteli bir elbiseyle gelmişti. Milletvekilleri tören boyunca Carlucci ve dekoltesinden gözlerini ayıramadılar. Başbakan Berlusconi'nin estirdiği bu değişim rüzgarı hemen benimsendi.

NERDE BİZİM TBMM!
PORNO yıldızı vekiller de gören İtalyan Meclisi'nde kılık kıyafet yönetmeliği yok. Sadece "Meclise uygun kıyafet" ifadesi kullanılıyor ve yorum vekillere bırakılıyor. Yani bizim Meclis'in tam tersi. Hatırlanacağı gibi TBMM'de kılık kıyafet yüzünden epey vaka yaşanmıştı. Bir bayan TRT kameramanı etek giydiği için kovuldu. TBMM oturumunu izleyen yabancı bir kadının mini eteği günlerce gündemi işgal etti.

33 eşcinsel milletvekili var!
İTALYAN Eşcinseller Derneği Başkanı Franco Grillini ve Lezbiyenler Derneği Başkanı Titti De Simone de yeni dönemde İtalyan Parlamentosu'na girdiler. Solun Demokratları partisinden seçilen Grillini, açılış töreninde yoğun ilgi gördü. Meclis'teki 630 üyeden en az 32-33'ünün eşcinsel olduğunu söyleyen Grillini, parlamentoda öncelikle eşcinsel çiftlerin haklarının tanınması yönünde mücadele vereceğini söyledi.

YASEMİN TAŞKIN

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır