kapat
30.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

KISA KISA KISA


Uluslararası bilimsel yarışmayı kazanana sınavsız üniversite
Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu, YÖK Kanunu'nda değişiklik yapılmasını öngören bir tasarıyı TBMM'ye sunduklarını kaydederek tasarıda uluslararası bilimsel yarışmalarda ödül alacak öğrencilerin, ödül kazandıkları alanda üniversitelere sınavsız girmelerinin öngörüldüğünü bildirdi.

Sezer, bugün Doğu'da askerlerle yemek yiyecek
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, bugün Van ve Hakkari'ye gidecek. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Sezer, Van ve Hakkari'de valilikleri ziyaret edecek, askeri birliklerde incelemelerde bulunacak. Erbaş ve erlerle öğle yemeği de yiyecek olan Cumhurbaşkanı Sezer, akşam Ankara'ya dönecek.

Ecevit, çalışma yemeği için AB dönem başkanı İsveç'e gidiyor
Başbakan Bülent Ecevit, Avrupa Birliği dönem başkanı İsveç'in Göteborg kentinde 15-16 Haziran tarihleri arasında yapılacak AB zirvesindeki çalışma yemeğine katılacak. Genişleme sürecinin ele alınacağı, AB üyesi ve aday ülkeler devlet ve hükümet başkanlarının katılacağı yemekte, Avrupa Güvenlik ve Savunma Politikası da masaya yatırılacak.

Anayasa Mahkemesi'nde önce Fazilet, sonra af davası
Anayasa Mahkemesi, 12 Haziran'da görüşmeye başlayacağı FP'nin kapatılması davasından sonra af yasası ile ilgili başvuruları ele alacak. Anayasa Mahkemesi dün de "evrakta sahtecilik", "zimmet", "görevi kötüye kullanma" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarının af yasası dışında bırakılmasının Anayasa'ya aykırılık iddialarını esastan incelemeye karar verdi.

Dışişleri, Vatikan Büyükelçiliği'ne Filiz Dinçmen'i atıyor
Radikal bir kararla ilk kez bir Arap ülkesine bayan büyükelçi atayan Türkiye, aynı uygulamayı Vatikan'a yaptığı atamada da sürdürüyor. TBMM Başkanı Ömer İzgi'nin danışmanı Filiz Dinçmen Vatikan'a büyükelçi atanıyor. Dışişleri'nden yapılan açıklamada, Dinçmen'in tek olmadığı belirtilerek, "Vatikan'da çeşitli ülkelerden 8 bayan büyükelçi görev yapıyor" denildi.

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır