kapat
30.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Bahçeli'nin taktiği: Ortak değil bakan


MHP'deki Derviş sıkıntısı yeni bir boyut kazandı.
Devlet Bakanı Kemal Derviş'in Bakanlar Kurulu öncesinde randevu talebini reddeden ve Derviş'li zirveye de "hayır" diyen MHP lideri Devlet Bahçeli, Derviş'le ancak bakan konumunda görüşebileceğini bildirdi.

Bahçeli, önceki gün yapılan Başkanlık Divanı toplantısında kurmaylarına, "Derviş'i dördüncü ortak gibi gösterecek açıklama ve demeçlerden kaçınmak gerekir. O hükümetin bakanlarından birisidir. Partiler dışında olabilir, ekonomiden sorumlu olabilir, bu durum ona farklı bir güç vermez. Bundan sonra görüşmeler bu ilke doğrultusunda gerçekleşecek" dedi. Toplantının ardından açıklama yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Şevket Bülent Yahnici, "Derviş muhatabımız değil" derken, Bayındırlık Bakanı Koray Aydın da, Bahçeli'nin Derviş'e randevu vermemesi konusunda "Sayın Derviş bir bakan olduğu için bizimle, yani bakanlarla görüşebilir. Hükümetin dördüncü ortağı değil ki sadece liderlerle görüşsün" dedi.

Bahçeli, kurmaylarına sağ ve soldaki yeni oluşumların da yakından takip edilmesini istedi. Bahçeli, "Bunları iyi tahlil etmemiz, gelişmelere göre partiyi şekillendirmeliyiz" uyarısı yaptı.

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır