kapat
30.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

ANAP'tan MHP'ye aç tavuk benzetmesi


ANAP'lı Taşar, başbakanlık planları yapan Bahçeli için "Bazıları kendilerini, şişirme anketlerle darı ambarında görüyor" dedi
ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz'ın MGK toplantısı nedeniyle katılamadığı Meclis grubu toplantısında Genel Başkan Vekili Mustafa Taşar, MHP'yi eleştirdi.

Taşar, toplantıda yaptığı konuşmada Türkiye'nin, suni gündemlerle dış politikada yalnızlaştırıldığını, Kıbrıs, Ege, Balkanlar ve Kafkaslar'da yaşanan gelişmelerin Türkiye'nin inisiyatifinin kaybolmasına, haklarının pazarlık konusu edilmeye başlandığını öne sürdü.

Türkiye'nin geleceği için kellesini ortaya koyanlara her zaman bedel ödettirildiğini ifade eden Taşar, eylemsizlik ve çalışmamaktan doğan kusursuz görünme durumunun vatandaşa erdemlilik olarak gösterildiğini söyledi. Buna karşın "Türkiye'nin geleceğiyle ilgili kararların altına imza attıkları için kendilerine edilmedik laf, isnat edilmedik suçlama bırakılmadığını" ifade eden Taşar, "41 yıl önce Menderes ve arkadaşlarına ödettirilen bedel, bugün ANAP'a ve ANAP'lı kadrolara ödettirilmeye çalışılıyor. Ama buna güçleri yetmeyecektir" dedi.

ŞİŞİRME ANKETLER...
Taşar, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin transferlerle sağı birleştirme ve erken seçim ile başbakanlık planını da örtülü bir biçimde şöyle değerlendirdi:

"Son günlerde oynanan siyasi senaryoların bir parçası olarak kullanılmaya başlanan uydurma ve şişirme anketlere dayanarak, bazıları kendilerini darı ambarında görmeye başlamıştır. Türkiye için hiçbir çözüm üretmeden, sadece maksatlı anketlerden kendilerine ayrılan siyasi payı, kendilerinin kazınılmış hakkı görerek yola çıkanlar, geçmişteki benzerleriyle aynı hayal kırıklıklarını yaşamaya mahkumdurlar."

'Sanal kahraman' Derviş'e davet
ANAP Genel Başkanvekili Taşar, Devlet Bakanı Kemal Derviş için ise "sanal kahraman" benzetmesi yaptı. Taşar, "Türkiye için iyi bir şeyler yapmak isteyen varsa, kapımız sonuna kadar açık, buyursun, gelsinler" dedi.

Taşar, dün grup toplantısında yaptığı konuşmada, "bazı çevrelerin ve siyasi istikrarsızlıktan beslenenlerin pompaladığı sanal kahramanların, vatandaşın günlük olağan sohbetlerini aşamayan düşüncelerini mucize formüller olarak sunduğunu" ifade ederek, şunları söyledi: "Türkiye ve Dünya gerçekleri karşısında kelimenin tam anlamıyla komik düşmektedir. ANAP gerçeği bir yanda dururken, Türkiye'nin sanal kahramanlardan ve gerçek olmayan seraplardan medet umması, derinliğini bilmediği karanlık sulara atlamaktan başka bir sonuç doğurmayacaktır."

Taşar, isim vermeden eleştirdiği Derviş'i ANAP'a da şöyle davet etti: "Türkiye için iyi bir şeyler yapmak isteyen varsa; yüreğinde Türkiye sevdasını duyanların ve Türkiye'nin geleceğinde söz sahibi olmak isteyenlerin yuvası ANAP'tır. Kapımız sonuna kadar açık, buyursunlar gelsinler."

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır