kapat
30.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Polisin yeni silahı Beretta olacak


Emniyet Teşkilatı'nın 30 milyon dolarlık silah ihalesi sonuçlandı ve Beretta'nın 9 mm'lik F-92 model tabancasının satın alınmasına karar verildi.
Emniyet Genel Müdürlüğü'nün büyük tartışmalara neden olan ve yerli üreticileri kızdıran tabanca ihalesi sonuçlandı. Bakanlar Kurulu kararıyla özel silah ithal izni alan Emniyet Genel Müdürlüğü'nün en son 28 Nisan 2001 tarihinde 4'üncü kez açılan 30 milyon dolarlık ihalesine hem yerli hemde yabancı çok sayıda silah firması numune vermişti.

Bu numunelerle 10 bin atış yapan emniyet yetkilileri, ilk aşamada yerli firmaları elediler. Daha sonra da Alman Sig Sauer, Avusturyalı Glock, Browning ve Hs2000 adlı firmalar şartnamedeki teslimat tarihine yetiştiremeyecekleri gerekçesiyle ihaleden çekildiler. Silahların tanesine 245 dolar fiyat veren Beretta teslimatı da öne çekince Çek CZ'yi eledi.

Öte yandan polisler arasında yapılan ankette yüzde 55'lik bir oranla birinci seçilen Sig Sauer firması ilk elemeyi aşmasına rağmen fiyat ve teslimat tarihine itiraz edince elendi.

Ünsal ERGEL

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır