kapat
30.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

KKTC'nin yanındayız


KKTC'ye destek için bir eylem planını kabul eden MGK, "Kıbrıs Türk halkının esenliği ve güvenliği için her adım atılacak" diye açıklama yaptı
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer başkanlığında dün toplanan Milli Güvenlik Kurulu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) konusunda dünya kamuoyuna sert mesajlar verdi. Toplantı sonunda yayımlanan bildiride, Türkiye'nin kararlı tutumu şu ifadelerle duyuruldu:

"Kıbrıs'ta, Kıbrıs Türklerine büyük acılar çektirmiş olan 1974 öncesi karanlık döneme dönülmesi ve bu yönde kapıyı aralayacak herhangi bir oldu bittiye göz yumulması söz konusu olmayacaktır. Türkiye, garantör ülke olarak ahdi ve tarihi vecibeleri doğrultusunda, Kıbrıs Türk halkının esenliği ve güvenliği için gereken her adımı atmaya, ekonomik katkılarını sürdürmeye devam edecek ve KKTC ile işbirliğini güçlendirme ve derinleştirme yönünde gereken çalışmalar hızlandırılacaktır."

HER KONUDA ORTAKLIK
Toplantıda daha önce hükümetin de gündemine gelen Kıbrıs ekonomisinin desteklenmesi ile ilgili bir eylem planının ayrıntıları ele alındı. MGK'da KKTC'nin Türkiye'de yaşanan iki ekonomik krizden olumsuz etkilendiği belirtilerek, ekonomik krizden çıkışı için gerekli desteklerin verilmesi kararlaştırıldı. Buna göre; KKTC ile ekonomik ve mali alanlarda tam işbirliği, güvenlik, savunma ve dış politikada da ortaklık esasına dayanan dayanışma görüşü benimsendi. MGK'da benimsenen Kıbrıs planına göre; Dış ticaret ve gümrük konularında Türkiye ile KKTC arasında başlatılan mevzuat uyum çalışmaları da hızlandırılacak.

CASA'LAR UÇUŞA DEVAM EDECEK
Genelkurmay Başkanlığı, iki CASA uçağının düşmesinden sonra başlattığı ayrıntılı incelemenin ön hazırlık raporunu tamamladı. Rapor, 20 sayfalık bir açıklama ile kamuoyuna duyuruldu. Açıklamada, düşen iki CASA uçağının, kötü hava koşullarında uçtuğuna dikkat çekildi ve CASA uçaklarının uçuşa devam edeceği bildirildi.

Açıklamada, uçakların alımında usülsüzlük yapıldığı ve CN 235'lerin sistematik arızalarının bulunduğu yönündeki iddiaların ise gerçeği yansıtmadığı belirtildi. CASA'ların hem TAI hem de CASA uzmanları tarafından çok sayıda fonksiyonel testlerden geçirildiği belirtilen açıklamada, "CN-235 üretim programında şimdiye kadar sistematik bir hata bulunmamıştır" denildi.

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır