kapat
30.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Yasaklılar meydanda


Erbakan, kendisi gibi siyasi yasaklı olan Tayyip Erdoğan'ın önünü kesmek için bugünden itibaren yurt gezisine başlıyor
Siyası yasaklı Tayyip Erdoğan, Fazilet'i bölerek kuracağı yeni partiye hazırlanırken, bir başka siyasi yasaklı olan Necmettin Erbakan da Tayyip Erdoğan'ın önünü kesmek için yola çıkıyor.

Refah Partisi'nin kapatılmasıyla 5 yıl siyasetten yasaklanan Erbakan'ın yasağının kalkmasına birbuçuk yıl kaldı. Ancak AİHM'in önümüzdeki günlerde karara bağlayacağı davada RP'nin kapatılmaması gerektiği yönünde karar vermesini bekleyen Erbakan, bu kararın tüm sonuçlarıyla uygulanması gerekeceği düşüncesiyle, hem RP'nin açılacağı, hem de yasağının kalkacağı umudu taşıyor. Ancak Erbakan bu hesapları yaparken, Refah'ın devamı olan Fazilet'in Tayyip Erdoğan tarafından bölünmesi çalışmalarını hızlandırdı. Erbakan, 3 hafta önce Erdoğan'ı görüşmeye çağırdı ve bu görüşmede ipler koptu.

ERBAKAN: BAŞARILAR DİLERİM
Alınan bilgilere göre, görüşmede Erbakan'ın Fazilet içindeki temsilcisi Oğuzhan Asiltürk de hazır bulundu ve iplerin kopmasıyla sonuçlanacak ilk adımı da o attı. Asiltürk, Erdoğan'ı göstererek Erbakan'a "Efendim Tayyip Bey, yeni muhitlere girmiş" dedi... Erbakan da fırsatı kaçırmayıp son sözünü söyledi: "Tayyip Bey, İstanbul'da yeni bir muhit buldunuz galiba. Yeni muhitinizde size hayatta başarılar dilerim..."

Erbakan'ın çevresi bu sözleri "Terfian tenzil" diye niteledi. Yani, terfi ettiriyormuş gibi gösterip rütbesini indirmek... İşte bu görüşmenin ardından iş, iki yasaklının meydan savaşına dönüştü.

ERDOĞAN: DOSTLAR RAHATSIZ OLMUŞ
Erdoğan, görüşmeyi geçen hafta İstanbul'da yeni oluşum için işadamlarıyla yaptığı toplantıya girerken, gazetecilere şöyle anlattı: "Çok eskiye dayanan bir hukukumuz var hocamızla. Şu anda da mevcut gelişmelerde malum bir fikrin, bir düşünsel noktadaki gelişmenin fark edilişi tabanda bazı dostları da rahatsız etmiş olacak ki, 'biraraya gelelim, bir dost sohbeti olsun' dediler. Biz de 'peki' dedik. Onları kırmadık. Bu vesileyle, sadece bir dertleşmeydi, nezaket sohbetiydi."

Hoca'nın kendi üslubuyla yolları ayırdığı görüşmeyi "nezaket sohbetiydi" diye geçiştirmeye çalışan Erdoğan, konuşmasının devamında ise mesajını şöyle verdi: "Herkes eteğindeki taşları döküyor görüyorsunuz, döküversin. Ben şu anda hepsini takdirle izliyorum. Hakkımda yapılan bazı eleştirileri, ahlaki olmayan yaklaşım tarzlarını hiçbir zaman aynı anlayışla cevaplamayı zaten kişisel olarak da, karakter olarak da uygun bulmuyorum. Hiçbir zaman siyaseti kişiselleştirmeyi hedef almayacağım. Zaten zihniyetlerle uğraşacağım.Onun için boşuna uğraşmasınlar."

Erbakan ise, savaşı meydana taşıyarak, yurt gezisine başlama kararı verdi ve gezilerine bugün Elazığ'dan start verecek. Siyasi yasağı başladığı günden beri ilk kez Doğu'ya gidecek olan Erbakan, ardından Trabzon, Konya, Ankara, İstanbul, Kocaeli-Gebze, Bursa ve İzmir'e de gidecek. Erbakan, bu illerde Milli Gazete'nin satış ve dağıtımını üstlenen MİLA A.Ş tarafından düzenlenen 'Milli Gazete Geceleri'ne katılarak, AİHM'deki Refah davası ve hakkındaki siyaset yasağı kapsamında 'insan hakları'na ağırlık vererek, "Dönüyorum" mesajı verip, yeni oluşuma kaymaları engellemeye çalışacak.

Haziran ayında parti kurmayı planlayan Erdoğan da önümüzdeki günlerde Anadolu turuna başlayacak. Yeni partinin tabanını genişletmeye çalışacak olan Erdoğan, gezisine memleketi Rize'den başlayacak.

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır