kapat
30.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

'Servisi biz seçelim'


Veliler, yeni yönergenin tercih haklarını ortadan kaldıracağını belirtip, "Çocuklarımızı emanet ettiğimiz servisi biz belirleyelim" diye haykırdı
Valiliğin hazırladığı Öğrenci Taşıma Yönergesi'yle ilgili söz verdiğimiz veliler gazetemizi faks ve telefon yağmuruna tuttu.. Servislerin, kaymakamın atayacağı bir kamu yöneticisinin başkanlığında ihale yoluyla belirlenmesini öngören yönergeye karşı çıkan velilerden ortak feryat yükseldi: "Çocuklarımız eşya değil. Kim tarafından taşınacağına ihale komisyonu değil bizler karar vermeliyiz. Anne-babalar adına devlet nasıl ihale yapar?" Veliler, maddelerinin çoğunu sakıncalı olarak gördükleri Öğrenci Taşıma Yönergesi'nin iptal edilmesini istedi.

70 okulun serviş işi mafyaya verildi
İstanbul'un bir ilçesinde Kaymakam ve Milli Eğitim Müdürü tarafından tam 70 okulun öğrenci taşıma işi bir kişiye verildi. Valiliğin hazırladığı yönerge rüşvet miktarını artıracak. Bunu Vali Yardımcısı'na söyledim, Milli Eğitim Müdürlüğü de tastik etti. Öğrenci taşıma işine mafya girdi. Servisçilik yapan esnafın kanı emiliyor. Sözlerimle kimseyi tehdit etmiyorum ama 15 bin esnaf ekmeğini kimseye yedirmez. İstanbul Valiliği'nin esnafı mağdur eden bu yönergesi hemen iptal edilmeli.

İşte velilerin görüşleri3. maddeye karşıyım
Valiliğin yönergesindeki 3. maddeye karşıyım. Okulun her şeyini bilen okul müdürü bu ihalede nasıl devredışı kalabilir. Nusret Yılmaz (Çapa)

Şoförden memnunum
Yönergeye tamamen karşıyım. İki çocuğum var, beş yıldır aynı servis ve aynı şoför getirip götürüyor. Ondan çok memnunum ve parasını da ben veriyorum. Ayşe Demir (Üsküdar)

Valiliğin hakkı yok
Çocuğumu istediğim servise ve şoföre veririm. Bu konuda yeni öğretim yılı başlarken veliler olarak biz de yürüyeceğiz. Valiliğin bu konuda hiçbir hakkının olmadığını düşünüyorum. Zeynep Gülalp (Kadıköy)

Çocuklar eşya değil
Okullarda servis ihalesine karşıyım. Çocuklarımız eşya değil ki ihalesi yapılsın. Tanıdığımız şoförlere güveniyoruz ve değişmesini istemiyoruz. Figen Balcı (Kadıköy)

Şoförler mağdur olacak
Valilik yanlış bir karar almış. Böyle bir ihale olursa servis şoförleri mağdur duruma düşecek. Tenay Çelebi (Ümraniye)

Yönerge iptal edilsin
Velilerin adına nasıl ihale yapılabilir? Başka biri ile niye muhatap olalım. Veliler ile servisçi karşı karşıya gelmeli. Bu yönergenin iptalini istiyoruz. Gül Yıldız (Kozyatağı)

Büyük rant dönüyor
Geçen yıl okulumuzun servis ihalesi yüzde 60 indirimle alındı ancak ücretlerden bir lira bile indirim yapılmadı. Bu yönerge de hiçbir fayda sağlamaz. Velilerle servisçiler aralarında anlaşsın. Bizler okullarımıza katkı payı verelim. Parayı aracı şirketler kazanıyor. Demek ki büyük rant olayı var. Ahmet Yılmaz (Maltepe)

Parayı devlet mi veriyor?
Torunlarımı yıllardır aynı şoför okula götürüp getiriyor. Artık o bizim evladımız gibi. Servis parasını devlet mi veriyor ki ihaleye çıkarıyor. Saadet Toksoy (Koşuyolu)

Cinayetler, kavgalar artar
Erenköy İlköğretim Okulu'nda meydana gelen servis kavgasındaki cinayete çocuğum şahit oldu ve psikolojik durumu bozuldu. Bu yönerge gerçekleşir, ihaleler devam ederse cinayetler daha da artar. Suzan Tuna (Erenköy)

Özel şirketler kazanıyor
İki oğlum var. Servis şoförüne verdiğimiz paranın yarısını şirkete veriyoruz. Milli Eğitim servis, ihale işlerini bıraksın da, çocuklarımızı eğitsin. Doğan Beker (Bahçelievler)

Şoförler değişmesin
Valiliğin yönergesiyle gerçekleşecek olan ihaleler sonucu servis şoförleri de değişecek. Yıllardır çocuklarımızı aynı kişiye emanet ediyoruz ve değişmesini istemiyoruz. Naz Çağlar (Gayrettepe)

Yönergeyi destekliyorum
Okul servis taşımacılığı ihaleleri yıllardır usulsüz yapılıyordu. Okul müdürleri bu işten rant sağlıyorlardı. Milli Eğitim Bakanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri daha çok çalışmalı. Yönergeyi destekliyorum. Ali Öztürk (İstanbul)

Hepimiz mağdur olacağız
Hem veli hem de servisçiyim. 15 yıldır çalışıyorum. Arabamdan hem okul mennun hem de veliler. Neden ihaleye giriyorum. Bu durumda mağdur olacağız. Çocuğun ihalesi olur mu? Paramı devlet mi veriyor? Haluk Özonur (Göztepe)

Yönergenin eksikleri var
Bir avukat olarak Valiliğin yönergesine üç madde daha eklenmeli. 1- Servisler velilere mutlaka fatura kesmeli. 2- Servis araçlarına belli sayıda öğrenci bindirilmeli. 3- Servis şirketleri her ay velilerden topladığı paraların yüzde 10'unu bağış olarak okula vermeli. Cengiz Biran

Valilik işine baksın
Torunum yıllardır aynı servisle okuluna gidip geliyor. Şoförü tanıyor, kendisine güveniyoruz. Şoförümüzün kesinlikle değişmesini istemiyoruz. Valilik kendi işlerine baksın. Mahiye Yaman (Çubuklu)

Valiliği kınıyorum
Çıkarılan Valilik yönergesini kınıyorum. Okullardaki eski servis düzeni daha iyiydi. Şimdi kargaşa yaşanacak. Hüseyin Durmuş (Üsküdar)

Servisimizden memnunuz
3 çocuğum da Rüzgarlıbahçe İlköğretim Okulu'nda okuyor. Servis aracı kapımıza kadar geliyor. Çok memnunuz. Valilik bu işlerle uğraşmasın. Sevgi Eveç (Kavacık)

Servis değişmesin
Oğlum Maçka İlköğretim Okulu'nda öğrenim görüyor. Okulun servisinin değişmesini istemiyoruz.

Huriye Öztürk (Şişli)

Torunumu okuldan alırım
Torunum 4 yıldır aynı servisle okuluna gidip geliyor. Başka servis istemiyorum. Yeni gelecek şoförün huyunu suyunu bilemem ki. Valilik yönergesini geri çeksin. Servis değişirse ben de torunumu okuldan alırım. Şevki Ünder (Kanlıca)

SORUYORUZ

Bu ne demek?
İstanbul Toplu Taşımacılar Birliği Derneği (İSTAB) üyelerine gönderdiği 21 Mayıs tarihli yazıda şu açıklamayı yaptı: "Yönetim Kurulu ve İstanbul Ticaret Odası 89'uncu Grup Komite üyelerimizin yoğun çalışmaları ile üyelerimizin menfaatlerini içeren, İstanbul ili Resmi Okullar Öğrenci Taşımacılığı Yönergesi İstanbul Valisi Erol Çakır tarafından imzalanarak yürürlüğe girmiştir." Kısaca İSTAB yazdığı mektupta, yönergeyi Vali Erol Çakır'a kendilerinin imzalattığını duyurdu.

ÖNERİYORUZ
1-BİR tek servis aracı bulunmayan, çantasındaki milyarları dağıtıp ihale alan ve sonra da kiraladığı araçlarla öğrenci taşıyan kişilerin bu sektöre girmelerine izin verilmesin...

2-ORGANİZE Suçlar Şube Müdürlüğü sektöre giderek egemen olan mafya bozuntuları ile mücadeleye girişsin... Yapılacak ihalelerde bu şubeden deneyimli en az bir sivil polis memuru gözlemci sıfatı ile bulundurulsun...

3-OKUL yönetimlerinin servis ihalesini dilediği kişiye verme yetkisi kaldırılsın...

4-VELİYE çocuğunu istediği servis aracı ile taşıtma imkanı tanınsın..

4-GEÇTİĞİMİZ yıl Yayla İlköğretim Okulu'nda çıkan olaylar ile Erenköy İlköğretim Okulu'nda dökülen kanlar unutulmasın...

 
Yeni dış kaynağın doğru bir şekilde kullanılacağını düşünüyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır