kapat
30.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

KISA KISA KISA


Hücre evi sanıp nataşayı bastılar
Gebze Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin önceki gece hücre evi diye bastıkları evde, erkeklerle alem yapan Moldova uyruklu hayat kadınları çıktı. Karşısında terörist beklerken hayat kadınlarını bulunca önce şaşıran polis daha sonra Natalia Filitova (21) ve Tanea Mardari (20) ile 3 Türk erkeği gözaltına aldı. İki hayat kadınının sınırdışı edilmek üzere savcılığa sevkedileceği bildirildi.

Erzurum'da 4.6 ve 4.5 şiddetinde 2 deprem
Erzurum'da dün saat 16.15 ve 17.15'te merkez üssü il merkezi ile Pasinler ilçesi arası olan olan 4.6 ve 4.5 şiddetinde 2 deprem meydana geldi. Ayrıca saat 16.43 ile 16.50 arasında en büyüğü 2.4 olan 4 artçı sarsıntı kaydedildi. Çevre il ve ilçelerden de hissedilen depremler sırasında can kaybı meydana gelmezken, vatandaşlar arasında büyük panik yaşandı. Vatandaşlar, ev ve işyerlerini korkuyla terk ederken, bazı vatandaşların camlardan atlamaya çalıştığı görüldü. Çaykara Caddesi'nde bir işhanının birinci katından atlayan Rüstem Karataş ile şok geçiren İsmail Mızrak tedavi altına alındı. İsmet Paşa Mahallesi'nde bulunan bazı toprak evlerin damlarının çöktü. Pasinler'de 50 toprak ev kullanılamaz hale geldi, 3 kişi yaralandı.

Sinan AYDIN

Bodrum'dan başkente protesto yürüyüşü
Bodrumlu Galip Baran, "Yayaların kırmızı ışıkta durduğu ve sigara izmaritlerinin yere atılmadığı bir Türkiye" için Bodrum'dan Ankara'ya yürüyor. Baran, "Yurttaşlığa Çağrı" adını verdiği yürüyüşle herkesi duyarlı olmaya davet ettiğini söyledi. Galip Baran, dün İzmir'in Karşıyaka Çarşısı girişinde açtığı sergiyle, kırmızı ışıkta karşıya geçenleri ve yerlere sigara izmariti atanları tek tek uyardı.

Beyaz Enerji davası Yargıtay'a gitti
Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Ankara 1 No'lu DGM'nin görevsizlik kararı vererek nöbetçi ağır ceza mahkemesine gönderdiği, DGM Cumhuriyet Savcısı Talat Şalk'ın açtığı "Beyaz enerji" davasında incelemesini tamamladı. Mahkeme, davaya bakmakla görevli mahkemenin, Ankara DGM olduğuna kanaat getirerek görevsizlik kararı verdi ve dava dosyasını Yargıtay'a gönderdi. Ortaya çıkan uyuşmazlığı, Yargıtay 5. Ceza Dairesi çözecek ve davaya bakacak yetkili mahkemeyi belirleyecek. Ankara 1 No'lu DGM, 9'u tutuklu 15 sanık hakkında "cürüm işlemek için teşekkül oluşturma" ve "çete üyelerine yardım"dan dava açmıştı. Sanıklar bu suçlardan dolayı 5 Haziran'da hakim karşısına çıkacak. Mahkeme, "rüşvet alma ve verme, ihaleye fesat karıştırma, görevi kötüye kullanma" suçlarından ise görevsizlik kararı vererek, dosyayı Ağır Ceza Mahkemesi'ne göndermişti.

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır