kapat
30.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

N'oluyor kızlar!


Neslihan, Canan, Senem... Mekanları ayrı olsa da yaşları, istekleri ve korkuları aynı onların. Yurdagül hariç... Çünkü o özgürlüğü ve korkusuzluğu 'Ali' kimliğinde bulacağına inanıyor...
1 - Üç kuzen içkiyi fazla kaçırıp, eve geç kaldılar. Ailelerinden korkan kafadarlar 'mazeret olsun' diye rezalet çıkardılar

Adana'da, bir ay önce, felekten bir gece geçirmek isteyen Gülyana, Neslihan ve Canan Erkovan adlı üç amca kızı, dışarı çıktı. Kız kıza eğlenmeyi karar veren üç kafadar, önce bir bara gidip bira içtiler. Buradan çıktıktan sonra eğlenceye doymayan kuzenler, başka bir gece kulübüne gidip burada da alkol almaya devam ettiler. Saatin ilerlediğini fark etmeyen genç kızlar, vur patlasın çal oynasın bir gece geçirdiler. Ancak, bir ara gözü saate ilişen Gülyana, "Kızlar, saat geç olmuş. Şimdi ne yapacağız" diyerek kuzenlerini uyardı. Ailelerinin fırçasından korkan üç kafadar, alkollü kafayla bu olaydan nasıl sıyrılacaklarını düşünmeye başladı.

MAZERETİ BULDULAR
Sonunda gecikmelerine iyi bir mazeret olacağını düşünen kuzenler, olay çıkarmaya karar verdi. Yollarının üzerinde bulunan bir Tekel bayine giderek bira ve sigara alan genç kızlar, parasını ödemedi. Ve bayi sahibine 'Bizi polise şikayet et' dediler. Ancak, adam şikayetçi olmadı. Bunun üzerine kızlar, bayinin camlarını kırdı. Bu harekete sinirlenen bayi sahibi sonunda polis çağırarak şikayetçi oldu.

TAHLİYE OLDULAR
Bayi sahibinin şikayeti üzerine "gasp" suçundan tutuklanan genç kızlar önceki gün ikinci kez hakim karşısına çıktı. Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Canan, Gülyana ve Neslihan Erkovan hazır bulundu. Amca kızları olay gecesi aşırı derecede alkollü olduklarını belirterek, "Eve çok geç kalmıştık. Ailelerimizden korktuğumuz için bunu yaptık. Gasp suçlamasıyla hapse girdik. Aslında gasp yapmadık, artık tahliyemizi istiyoruz" dediler. Bayi sahibi de genç kızlardan şikayetçi olmadı. Mahkeme heyeti davanın düşmesine ve 3 genç kızın tahliyesine karar verdi.

Ben artık erkek olmak istiyorum
2- Erkek gibi giyinen Yurdagül, cinsiyet değiştirip sevgilisiyle evlenebilmek için yardım istiyor...

Sakaryalı Yurdagül, Asiye-Mustafa Yıldıztaş çiftinin 8 çocuğundan biri. Onun adı Yurdagül de olsa kendini 'Ali' diye tanıtıyor. Ve cinsiyet değiştirmek için yardım istiyor. Erkek gibi giyinen, sakal tıraşı olan Yurdagül, son çare olarak Akyazı Kaymakamı Cemalettin Özdemir'in kapısını çaldı. 18 yaşındaki Yurdagül, ameliyat olmak için yardım istedi.

ÖNCE TEDAVİ EDECEĞİZ
5 yıldır da bir kızı seven Yurgadül, "Ben kendimi erkek gibi hissediyorum. Erkeklerle arkadaşlık yapıp, kızlara ilgi duyuyorum. Bu nedenle cinsiyet değiştirip erkek olmak, askere gitmek ve sevdiğim kız ile evlenmek istiyorum. Lütfen Kaymakam Bey yardım edin" dedi. Yurdagül'e sahip çıkacağını söyleyen Kaymakam Özdemir ise, "Yurdagül'ün bu isteği üzerine çok şaşırdım. Ona nasıl yardım edebileceğimi araştırıyorum. Öncelikle psikolojik tedavi görmesini sağlacağız" dedi.

Anne ve baba Yıldıztaş ise "Biz ne yapacağımızı şaşırdık. Onu biz kız olarak dünyaya getirdik. Bu haline çok üzülüyoruz" diye konuştu.

Senem'i cin çarptı
3-Senem Zengin okulda sigarayla yakalandı. Korkusundan bir şişe cinin üzerine bir kutu hap içti

Samsun Ondokuz Mayıs Lisesi öğrencisi Senem Zengin (16) , okulun tuvaletinde sigara içerken öğretmenine yakalandı. Olayı ailesinin duyacağından korkan Senem, tenefüste soluğu dışarıda aldı. Bir şişe cin ve bir kutu ağrı kesici alan genç kız, sigarayla yakalandığı tuvalete gitti. Burada bir şişe cini bir dikişte bitiren Senem, bir kutu da ağrı kesiciyi içti.

BAYGIN BULUNDU...
Tuvalette yığılıp kalan Senem, arkadaşları tarafından baygın halde bulundu. Ve hemen hastaneye kaldırılan Senem'in midesi yıkandı. Ölümden dönen genç kız, aldığı alkolün yol açtığı sarhoşluk nedeniyle, saatlerce müşahade altında tutuldu. Yaşama dönen Senem, "Okuldan atılma korkusu ve ailemin tepkisinden çekindim. Yaptığımdan pişmanım, okula devam etmek istiyorum" dedi.

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır