kapat
30.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

KISA KISA KISA


Japonya'dan umut mektubu
Japonya Başbakanı Junichiro Koizumi, Başbakan Ecevit'e bir mektup göndererek, iç ekonomik reformların uluslararası destekten de yararlanılarak tüm Türk halkının refaha kavuşmasını sağlayacak biçimde başarıyla uygulanacağını ümit ettiğini bildirdi. Koizumi, Japonya Başbakanı olarak atanması dolayısıyla Ecevit'in gönderdiği kutlama mesajına karşılık olarak yolladığı mektupta şunları belirtti: "Ekonomik reform programınıza IMF ve Dünya Bankası aracılığıyla mali destek verilmesi konusunda anlaşmaya varılmasından memnuniyet duyuyorum. İç ekonomik reformların bu uluslararası destekten tam anlamıyla yararlanılmasını ve çabalarınızın ülkenizin tüm insanlarının refaha kavuşmasını sağlayacak biçimde başarıyla uygulanacağını ümit ederim."

ATM işlemi bile ücretli olacak
Garanti Bankası Murahhas Azası Akın Öngör, önümüzdeki dönemde bankacılık sektöründe aktif-pasif yönetiminin çok daha sıkı olacağını, BDDK'nın bankalara sermaye rasyolarını güçlendirmeleri yolunda doğru bir baskı yaptığını, bu baskıyla bankaların riskli aktiflerini kısacağını, sermaye rasyolarını artıracaklarını söyledi. Bankalardan alınan her bir hizmetin ücret karşılığı olacağını anlatan Öngör, bankaların artık verimli olmak zorunda olduklarını kaydetti ve artık ATM işlemlerinden bile ücret alınacağını söyledi.

Risk Yönetimi kitabı yok sattı
Bankacılık sektörünü risk yönetimi konusunda bilgilendirmek amacıyla, Doç. Dr. Emre Alkin, Yard. Doç. Dr. Ertuğrul Savaş ve Vedat Akman tarafından hazırlanan, ''Bankalarda Risk Yönetimine Giriş'' isimli kitabın ilk baskısı, piyasaya çıkmadan rezerve edildi. Türkiye Bankalar Birliği Genel Sekreteri Dr. Ekrem Keskin'in önsözünü yazdığı ve bankalar için referans niteliğinde olduğu belirtilen kitabın ikinci baskısının 15 gün içinde piyasaya sürüleceği açıklandı.

İş Yatırım'dan sermaye artırımı
İş Yatırım, 7 trilyon olan ödenmiş sermayesini yüzde 143 oranında artırarak 17 trilyon liraya çıkardı. 1996 yılında 500 milyar sermaye ile kurulan İş Yatırım Menkul Değerler 1998'de sermayesini 1 trilyon 250 milyara, 1999'da da 2.5 trilyona çıkardı. 2000 yılında karını bir önceki yıla oranla artıran ve sermayesine ekleyen İş Yatırım Menkul Değerler yüksek işlem hacmi ile sektörün öncü kuruluşları arasında yer alıyor.

Krize karşı birlik şart
Sanko Sigorta Genel Müdürü Vahdet Tulun, şirket hedeflerinin kasko ve trafik sigortalarının ağırlığını azaltıp, yerine nakliyat ve yangın sigortalarını getirmek olduğunu söyledi. Tulun, şirketin ilk üç aylık sonuçlarına bakıldığında hedeflerini tutturduklarını ve krizin ilk aylar itibariyle Sanko Sigorta'ya üretim açısından büyük bir etkisi olmadığını ifade etti. Yaşanan ekonomik krizin tedavisi zor olan kanser türlerine benzeten Tulun ayrıca krizi atlatabilmek için sigorta şirketlerinin ortak hareket etmeleri gerekliliğinin altını çizdi.

Axa Oyak afet bölgesinde
Mayıs ayında Antakya'da meydana gelen sel felaketinin ardından sigortalılarının maddi kayıplarını gidermek için hemen harekete geçen Axa Oyak, sel felaketinin ardından hasar tespiti ve sigortalıların maddi kayıplarını bir an önce karşılamak amacıyla afet bölgesine gitti. Yetkililer, bölgede sigortalı konut ve işyeri sayısının çok az olduğunu ve dosya işlemleri tamamlanmamasına rağmen ilk hafta içerisinde oluşan hasarın büyük bir kısmı için acil avans ödemesi yaptıklarını belirtti.

Sigorta brokerlığı revizyona gidiyor
Türkiye'de yaklaşık 25 yıllık bir geçmişe sahip olan sigorta brokerlığı, Sigorta ve Reasürans Brokerlığı yönetmeliğinde yeni revizyonlar yapılarak Kasım 2000'de yeniden yürürlüğe girdi. IBS Brokerlik Genel Müdürü Sevhan Gök, Sigorta Brokerlarının görevinin müşterilerine ve sigorta şirketlerine riski iyi tanıtması, satın alınan teminat kapsamının müşteriye iyi anlatılması ile de herhangi bir hasar anında sigortalının da sigorta şirketinin de karşısına çıkabilecek sorunların baştan çözülmesini sağlamak olduğunu söyledi.

Batı'lılar barbekü partisinde buluştu
BatI Sigorta, merkeze bağlı acenteleriyle, Kemer Country Golf Club'te düzenlenen Barbekü ve Bira Partisi'nde biraraya geldi. Parti'nin açılışında bir konuşma yapan Batı Sigorta Genel Müdürü Cengiz Diren, Batı Sigorta'nın tasada ve sevinçte her zaman el ele verdiği acenteleriyle güzel bir ortamda biraraya gelmekten mutluluk duyduklarını belirtti.

Commercial Union'dan en yüksek teknik kâr
Türkiye'de yaşanan depremler ve kriz nedeniyle zon anlar yaşayan sigorta şirketleri karlarını açıklamaya başladı. Kasko branşında 2000 yılında hem rekabetçi fiyatlarıyla piyasadaki payını arttıran hem de teknik karın gerçekleştirilmesinin çok zor olduğu bilinen bu branşta bir önceki yıldaki başarısını devam ettiren Commercial Union genel sonuçlar bakımından da ilk 10 büyük sigorta şirketi arasında en yüksek oranda teknik kar üretimi sağladı.

Aksigorta yeni ek teminatlar sunuyor
Aksigorta müşteri memnuniyetini arttırmaya yönelik yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekledi. 1 Haziran tarihinden itibaren "Zorunlu Trafik Sigortası"nda isteğe bağlı yeni ek teminatlar sunmaya başladı. Şirket zorunlu trafik poliçesinde ek olarak Aktrafik Asistans, Ferdi Kaza ve İhtiyari Mali Mesuliyet Teminatlarını veriyor. Ayrıca 24 saat çekme, kurtarma ve araçta bulunanlar için kaza sonucu yaralanma durumunda da nakil teminatları sunuyor.

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır