kapat
30.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Sektör 2001'de % 10 küçülür


Ankara Sigorta Genel Müdürü Can Başar, "Tüm sektörlerdeki, özellikle otomotivdeki daralma sigortacılık sektörünü de olumsuz etkiler" dedi
Ankara Sigorta Genel Müdürü Can Başar, otomotivdeki daralmanın, sigorta sektörünü de olumsuz etkilediğini söyledi. Ekonomik krizin tüm sektörleri vurduğunun altını çizen Başar, "Tabii bu bağlamda, Türk sigorta sektörünün de üretiminin yavaşladı. Türk sigorta şirketleri, portföylerinde oto kazaları ağırlıkta olduğu için otomotivdeki daralmadan dolaylı olarak etkileniyor. Önümüzdeki dört ayda bireyler ve kurumlar poliçe yenilemelerini yapmak istemeyecektir.

Krizin Ankara Sigortayı da olumsuz etkilediğini belirten Başar şöyle devam etti: "İkinci üç aylık dönemde krizin şirket üretimlerine yansıması daha net görülecektir. Sektörün tümünde bir daralma yaşanacaktır. Türk ekonomisi genel olarak 2001'de küçülme bekliyor. Sigorta sektörü de ekonominin bir parçasıdır. Reel olarak bir küçülmeyle karşılaşacağız. Revize edilmiş yılsonu enflasyon hedefi yüzde 55-60 arasında. 2001 yılı yüzde 65'lik bir enflasyon oranı ile kapanırsa ve sigorta sektörü bu yıl yüzde 50 büyürse reel olarak sektör yüzde 10 civarında bir küçülme yaşayacaktır. 1990 yılından beri istatistiklere göre sigorta sektörünün her yıl ciddi bir oranda büyüdü. Bu saptamanın tek bir istisnası var: 1994 yılı... O yıl sigorta sektörü krizden dolayı küçülmüş. 2001 yılı sonunda da bir küçülme tablosuyla karşı karşıya kalacağız."

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır