kapat
30.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Mavi Akım'a 1.7 milyar dolarlık ek kredi geliyor


Rusya'nIn Gazprom firması, Mavi Akım boru hattı ile ilgili kredi kuruluşlarının, projeye 1 milyar 760 milyon dolarlık geniş kapsamlı yeni bir kredi açtıklarını bildirdi.
Gazprom tarafından yapılan açıklamada, Mavi Akım'ın kreditörleri olan kuruluş ve bankaların, 25 Mayıs'a kadar aldıkları bir kararla, projeye yeni finansman sağlanması ile ilgili gereken ön şartların oluştuğunu teyit ettikleri belirtildi.

Açıklamada, ilk aşamada 300 milyon doları kullanılacak olan krediler ile ilgili detaylar verildi. Buna göre İtalyan SACE ajansı önderliğindeki Avrupalı kuruluşlar, uzun dönemli 1 milyar 133.5 milyon dolar krediyi garanti etti. Bu kredi, boru hattının deniz altı kısmının inşaatının finansmanının yanı sıra kara kısmındaki inşaatın malzemelerinin finansmanı için kullanılacak.

Japon ajansları tarafından garanti edilen kredi ise 626 milyon 500 bin dolar tutarında ve büyük ölçüde, denizaltı borularının satın alınmasında kullanılacak. Açıklamada, Mavi Akım'ın Rusya ve Türkiye arasındaki ekonomik işbirliğinin geliştirilmesinde çok önemli bir değere sahip olduğu belirtildi.

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır