kapat
30.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Sezer, Telekom'u inceliyor


Cumhurbaşkanı Sezer, Türk Telekom'daki kadrolaşma, firma kayırma ve usulsüz atamalarla ilgili ihbarların incelenmesini isteyince Başbakanlık harekete geçti
Cumhurbuşkunı Ahmet Necdet Sezer, Türk Telekom'la ilgili ihbarların incelenmesini istedi. Telekom'da MHP'li kadrolaşma, firma kayırma ve usulsüz atamalarla usulsüz harcamalara kadar perçok iddiayı incelemek üzere müfettiş görevlendirildi.

Telekom'la ilgili olarak Cumhurbaşkanlığı'na ve Başbakanlığa çok sayıda ihbar ulaştı. Sezer, Çankaya Köşkü'ne ulaşan ihbarları bir yazıyla hükümete iletti. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği aracılığıyla Başbakanlığa gönderilen yazıda iddiaların incelenmesi ve gerekirse soruşturma açılması istendi.

Başbakanlık da Köşk'ün yazısının ekindeki ihbarları, doğrudan Başbakanlığa ulaşan ihbarlarla birleştirerek Ulaştırma Bakanlığı'ndan inceleme yapılmasını istedi. Bunun üzerine Ulaştırma Bakanlığı hem Telekom hem de Bakanlık müfettişlerini görevlendirerek inceleme başlattı. Şu anda Türk Telekomünikasyon Üst Kurulu Başkanı olan Mehmet Yurdal'ın Genel Müdürlük yaptığı dönemde yapılan atamalar ile Genel Müdür Yardımcısı Muharrem Beşir'in yaptığı atama ve tayinler inceleniyor.

Bu konuda ilk incelemenin Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz'ün talimatı üzerine Türk Telekom Genel Müdürlüğü müfettişlerince yapıldığı inceleme sonucunda, Genel Müdür Yardımcısı'nın atama ve tayinlerde tek başına sorumlu olamayacağı sonucuna varıldığı bildirildi. Ancak Telekom'un kendi kendine yaptığı bu inceleme yeterli bulunmayınca Bakanlık müfettişlerinin devreye sokulduğu belirtildi.

Nevin BİLGİN

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır