|
|
 |
| |
|
Monaco Prensi Schumi
Coulthard startta çıkamayıp geride kaldı; Hakkinen yarışı bitiremedi; Schumacher de Monaco GP'sini rahatça kazandı
Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda Monaco GP'sinde zafer Ferrari pilotu Michael Schumacher'in oldu. Aynı ekipten Rubens Barrichello ikinci olurken üçüncülüğü Jaguar'dan Eddie Irvine kazandı. Bu, Jaguar'ın ilk podyum finişiydi.
Yarışa pole-position'da başlayan McLaren pilotu David Coulthard, startta yerinden kalkamayınca mücadelede en arkada kaldı. Coulthard, 10 sporcunun bitirebildiği yarışta 5.olmayı başardı ve 2 puan aldı. Aynı ekipten Hakkinen ise 15.turda yarış dışı kalıp yaşadığı kabusu devam ettirdi.
Schumi, bu zaferle 2.sıradaki Coulthard ile arasındaki puan farkını 12'ye çıkardı. 4. olan Villeneuve ve 6.olan Jean Alesi puan alan diğer isimler oldu.
|
|
 |
|