|
|
 |
| |
|
Bankalar Yasası için karar günü
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Bankacılık yasasında yapılan yeni düzenlemelere ilişkin kanun için kararını bugün verecek.
Cumhurbaşkanı'nın Bankacılık Yasası konusundaki inceleme süresi bugün sona eriyor. Yasa 11 Mayıs günü TBMM'de benimsenmiş ve 14 Mayıs'ta Çankaya Köşkü'ne sunulmuştu. Anayasa gereği Cumhurbaşkanı, yasalarla ilgili incelemesini 15 günde tamamlıyor.
Bankacılık yasası ile ilgili görüşmeler sırasında bir değişiklik gerçekleşmiş ve tasarıya eklenen geçici maddeyle, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) üyelerinin görevlerine son verilmişti. Yeni madde ile başkan dışındaki kurul üyelerinin görevlerinin yasanın yürürlüğe girdiği tarihte sona ermesi ve yeni üyelerin de yürürlük tarihinden itibaren 15 gün içinde Bakanlar Kurulu tarafından atanması öngörülmüştü. Cumhurbaşkanı Sezer'in özellikle bu madde üzerinde hukukçulara inceleme yaptırdığı öğrenildi. Cumhurbaşkanı'nın ayrıca yasada yer alan ve bankalar ile ÖFK'ların, iştirak tutarlarını 31.12.2009'a kadar BDDK tarafından belirlenecek dönem ve oranlar dahilinde kanun hükümlerine uygun hale getirmelerini öngören madde ile Bankalarla ilgili davalara, ihtisas mahkemelerinin bakmamasını amaçlayan maddeyi incelettiği öğrenildi.
|
|
 |
|