kapat
28.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Kohl'e torun yolda


Elif Sözen'in bol gelinlik giymesinin nedeni hamile olması. Kohl yakında bir Türk-Alman torun sahibi olacak. Türkiye ve Türkler'le kavgalı olan Helmut Kohl davetlilerden, 'Mehmetçik Vakfı'na bağışta bulunmalarını istedi
Türk kızı Elif Sözen ile eski Alman Başkanı Helmut Kohl'ün oğlu Peter Kohl, dillere destan düğünle evlendi ama yankıları tam gaz devam ediyor. Alman görsel ve yazılı basını, Boğaz'daki Türk-Alman geleneklerine uygun muhteşem düğünü, 'yüzyılın düğünü' ilan ettiler. Ve ilk haber olarak duyurdular.

En ilginci de Alman televizyonu RTL'nin iddiası oldu. RTL televizyonu gelin Elif Sözen'in bol gelinlik seçmesinin nedenini şöyle açıkladı: Gelin Elif Sözen hamile. Helmut Kohl yakında bir Türk-Alman torun sahibi olacak.

Ayrıca, RTL televizyonu Kohl Ailesi'nin memleketi Ludwigshafen'den getirdiği Erich Ramstetter isimli Katolik din adamının Peter Kohl'ü vaftiz eden papaz olduğuna da işaret etti. Alman haber ajansları ayrıca baba Kohl'ün iki dinde nikah kıyılabilmesi için Katolik Kilisesi'nin onayını aldığına da söyledi.

Sultanlar Sarayı'nda yüzyIlIn düğünü
Alman gazeteleri de 'yüzyılın düğünü'nü bol fotoğraflı olarak manşetlerine taşıdılar. Gazeteler, Avrupa tarihine damgasını vuran devlet adamı Kohl'ün 'Sultanlar Sarayı' olarak ifade edilen Çırağan Sarayı'nda oğlunu evlendirmesini 'yüzyılın düğünü' olarak nitelendirdi. Kohl Ailesi'nin mutlu gününe geniş yer veren Alman gazeteleri şöyle yazdı:

Bild am Sonntag: Sultan sarayındaki düğün... Peter Kohl, Elif Sözen'le evlenirken Türkçe olarak "Evet, kabul ediyorum" dedi. Boğaz'ın Avrupa sahillerindeki Sultanlar Sarayı'nda yapılan düğün 150 bin marka maloldu.

Ağabey Kohl'den Kameramana dayak
*Peter Kohl'ün ağabeyi Walter, düğünde görüntü almak isteyen Deutsche Welle (DW) televizyonu kameramanı Murat Işık'a vurdu. 23 yaşındaki kameraman, "Bana bir Türk vursa ben de vururdum. Ama bu durumda kendime hakim oldum. Şikayette bulunmayacağım. Ama çok öfkeliyim. Ben işimi yaptım" diye konuştu.

Welt am Sonntag: Kohl'ün oğluna Türk usulü düğün... Yüzyılın düğününde Alman medya imparatoru Leo Kirch ve eşi Ruth Kirch, Kohl'ün yılladır sekreterliğini yapan Juliane Weber de hazır bulundu.

*Türkiye ve Türkler'le kavgalı olan Helmut Kohl, düğün davetlilerinden "Mehmetçik Vakfı"na bağışta bulunmalarını istedi.

ÇİFTE OSMANLI USULÜ KORUMA
Yaklaşık 140 bin marka mal olan düğün için Çırağan Sarayı'nda özel güvenlik önlemleri alınırken, Elif Sözen ile Peter Kohl'ün yemekleri özel bir denetimden geçirildi. Osmanlı İmparatorluğu döneminde kullanılan Çeşnicibaşı yöntemini andıran uygulamada, özellikle Peter Kohl için, domuz eti kullanılarak yapılan "Ham-bacon" isimli yemek ile genç çifte sunulan diğer yemeklerin, olası bir zehirlenme ihtimaline karşılık servis öncesi otel personeline tattırıldığı öğrenildi. Elif Sözen'in makyajını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna'nın eşi Reyhan Gürtuna'nın özel kalem müdürü Rajaa Korkut yaptı.

DAMATTAN TÜRKÇE CEVAP
Elif Sözen ile Peter Kohl'ün nikahını kıyan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, "Damadın sorduğum sorulara Türkçe cevap vermesi alkışlarla karşılandı" dedi. Gürtuna şöyle konuştu: "Sayın Helmut Kohl'un düğün sahibi olması ilginçti. Damadın sorduğum sorulara Türkçe cevap vermesi alkışlarla karşılandı. Evlenmeyi kabul ediyor musunuz? dediğimde damat 'Evet kabul ediyorum' dedi. Kendisi çok heyecanlıydı."

BOĞAZ TURU ATTILAR
Elif ile Peter Kohl evliliklerinin ilk gününde Boğaz turu yaptılar. Çırağan Sarayı'na yanaşan Taşkent adlı yata binen çifte, aileleri de eşlik etti. Gelin ve damadın basından köşe bucak kaçtığı Boğaz turu iki saat sürdü. Almanya'nın eski Başbakanı Helmut Kohl, Türk Hava Yolları'nın tarifeli uçağı ile 15.40'da Frankfurt'a uçtu. Kohl'ü dünürü Kemal Sözen uğurladı.

Elif, Peter'ı imana getirir
Sosyetenin imamı Adem Erim, "Elif'i doğduğundan beri tanırım. Dualarla onu yurtdışına uğurladık. Elif ailesi gibi çok inançlı bir insan. Benim tanıdığım Elif, Peter'i mutlaka imana getirecektir" diye konuştu.

Ahmet ÖZAY

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır