kapat
20.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Çocuksuzlara maaş bağlansın


Bir reklam var. Banka reklamı. Gücümüzü aileden alıyoruz diyor.
Reklama bakınca neden güçlerini aileden alıyorlarmış en ufak bir fikrimiz oluşmuyor. Bekarlar ve çocuksuzlar -yani işe yaramazlar- bu bankaya gelmesin demek istiyorlar herhalde. İyi gitmeyiz. Bütün gün kavga edip duran, sekiz çocuklu aileleri salacaksın genel müdürlüğe güç neymiş görürler. Ancak gitmeyerek rahatlamıyorum. Her seyrettiğimde sinir oluyorum. Bariz bir ayrımcılık var.

Yakın çevrem, amansız bir aile ve çocuk düşmanı olduğumu bilir. Bu reklam vesilesiyle siz de bilin istedim. Bu yükü daha fazla taşıyamayacağım çünkü. Anarşist ruhum kanatlanmak istiyor haberiniz olsun!

Türk yasalarına göre aile aleyhinde propaganda yapmak yasak. Çok tuhaf ama öyle. Bekar kalmak neden yasaklanmamış bilemiyorum. Azgın milletimin bekar kalma ihtimalinin olamayacağı düşünülmüş herhalde.

Kavga gürültüye, sürekli terör estiren babalara, kan kusturan annelere, zalim çocuklara; kısacası kötü ailelere girmek dahi istemiyorum. Bunlar ne çoğunlukta bilmiyorum. Bana sanki Türkiye'nin yarısı böyleymiş gibi geliyor, inşallah tahmin ettiğim kadar değildir.

Benim demek istediğim başka. İyi de olsa kötü de olsa, aile kurmak yani evlenip iki üç çocuk yapmak bir kere insanın elini ayağını kesen bir durum. (Ayrıca bu güne kadar mutlu bir aile de görmüş değilim, hiç itiraz etmeyin.) Böyle bir halt etmiş iki yetişkin insanın artık canının istediğini yapmaya hakkı yoktur. Bu zavallıların hayattaki yegane vazifeleri çocuklarına bakmaktır. Bu nedenle bu insancıkların hareket alanı o kadar daralmıştır ki neredeyse yoktur. Bunlar canları istediği zaman istifa edemezler. Zırt pırt taşınamazlar. Başka iş yapacam, belki para batıracam diyemezler. Göçmen bile olamazlar. Yerleşik olmak zorundalar. Bunlar hep gelecek korkusu yaşarlar. Har vurup harman savuramazlar. Gayrımenkul almak zorundadırlar. Taksite girmek zorundadırlar. Sağlıklarına dikkat etmek zorundadırlar çünkü öyle erkenden ölme hakları da yoktur. Sigara-içki, parti, dens olayları en aza inmek zorundadır. Erken yatmalı erken kalkmalı. Tey tey tey...

Kısacası yasal köleliktir analık babalık. Doğrusu da budur. Hiç itiraz etmiyorum. Ben de bir gün çocuk yapmak gibi manasız bir karar verirsem aynen böyle kendimi helak ederdim. Yapmayanı da şeyinden asmak gerekir. Madem yavruladın en iyisinden bakacaksın. (Çocuklara düzgün bakmamanın cezası niye müebbet değil gerçekten?)

Şimdi lütfen cevap veriniz: Bu halde bir adamdan ve kadından yaratıcılık bekleyebilir misiniz? Beyin dumura uğramamış mıdır? Kadınların yüzde 90'ı zeka olarak çocuklarından beter bir duruma geliyor zaten. E adam deseniz, bitmiş vaziyette. Bundan şiir yazmasını, beste yapmasını, projeler yaratmasını, insanlık adına bir şey yapmasını... Yapsa da bunlardan hayır gelmesini... Bekleyebilir miyiz? Ne gücü, ne yeniliği, ne enerjsi? Ha ha... Gülünçsünüz gülünç. Ne demişti Ajda Pekkan: "Devlet sanatçılığını çocuk yapmamaya, yıllardır yaptığım rejimlere borçluyum." Bizlere çocuk yapmıyoruz diye para bile vermeniz lazım. Aileymiş...

mtonbeki@usa.net

 
2001 yılı Türkiye 1. Futbol Liginin şampiyonu kim olacak?

Fenerbahçe
Galatasaray
Gaziantepspor
Beşiktaş

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır