kapat
20.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Derviş 'kemal'e ermiş


Ekonomik program, IMF, şu, bu bir yana... Neden kadınlar Kemal Derviş'i bu kadar beğeniyor? Kadınlara sorduk. 'Temiz yüzlü ve nazik' dediler. Bakışları 10 tam puan aldı
Ekranda boyu posu yerinde, kel, aklaşan saçlarını boyatmayan bir adam. Keskin bakışlı, elini kolunu yerinde kullanıyor, tane tane konuşuyor, ne dediğini bilen bir hali var. Kendinden emin bakışlarıyla gözlerimizin içine baktıkça güven veriyor.

Önündeki dosyaların arasından kağıtlar çıkarıyor, yakın gözlüğüyle onları okuyor, sonra başını kaldırıp gözlüğünün üzerinden çakmak çakmak bakarak konuşuyor. Serçe parmağıyla gözlüğünü düzeltiyor, kibar bir adam...

Kimden mi söz ediyoruz? Tabii ki Kemal Derviş'ten! O alışık olduğumuz politikacılar gibi değil. Kaşını, saçını, bıyığını boyayarak "genç politikacı" imajı vermek isteyenlere, adadan adaya yüzerek sportmen olduğunu kanıtlama heveslilerine, kocaman göbekleriyle kan ter içinde futbol sahalarında koşturup "centilmen sporcu" imajı verenlere hiç benzemiyor.

Çok erken kalkıyor, duşunu aldıktan sonra sokağa çıkıyor. Gömleğinin rengi, ceketiyle hep uyumlu. Gözümüzü yoracak, alacalı bulacalı kravatlardan kaçınıyor. Sabahın kör vaktinde bile gülümseyerek evinden çıkıyor. Biz onun çok yorgun, yoğun, stresli olduğunu biliyoruz ama o dışarı yansıtmıyor.

Yağmur yağsa da yürüyor, tenis oynuyor. Şort giydiğinde üzerinde iğreti durmuyor. Dizleri çok düzgün. Ayağına tokyo giydiğinde bile komik olmuyor, o ne yaparsa yapsın tam bir İstanbul beyefendisi.

Öyle dikkat çekmek, imaj yaratmak, halka hoş görünmek, objektiflere poz vermek çabasında değil. Çubuklu pijama- terlikle gazetecileri karşılayan "rahat" politikacı belleğimizle de ilgisi yok. Ne söylediyse o sözün arkasında duruyor. Karar alabilen, dürüst, sorumluluk sahibi, yüzü geleceğe dönük, vizyon sahibi insanları özlemişiz.

Yurtdışına gidiyor. O havadayken aklımıza yurtdışına gidip de kabul edilmeyen heyetlerimiz, eli boş dönen politikacılarımız geliyor, o ise herkesle el sıkışıyor, itibar görüyor. Oralara gittiğinde onlardan biri gibi, Antalya'da çiçek koklarken bizden biri gibi.

Bürokratlarıyla Hazine Müsteşarlığının bahçesinde oturduğunda, toplantı yaparken çalışma arkadaşlarının adını söylediğinde "kimsenin hakkını yemeyen, ekip ruhuna hakim" biri imajını çiziyor.

KEM GÖZLERE ŞİŞ
O peşinden koşulup, "temiz gömlek giy, göbeğini erit" diyeceğimiz adamlardan değil.

Hani kadınlar gücü sever derler. Deprem sonrasında en çekici erkek "Deprem Dede" demiştik, rahmetli Özal da zamanında en beğenilen erkek seçilmişti. Ya Derviş? Derviş onlardan farklı. Ne yalnızca yakışıklı olduğu, güzel baktığı için ne de koltuğundan dolayı ya da gündemde olduğu, güven verdiği için onu seviyoruz. Bir kadına "Kadınlar ne ister?" diye sorun bir bakalım. Ne diyelim? Nazar değmesin.

Kasabalı tipinde değil

Apollo değil ama...
Eski milletvekili Ayseli Göksoy: Kemal Derviş'i çok beğeniyorum. Ben Büyükadalı'yım. Kemal Derviş adadaki evlerini ayrıldığı eşi Neslihan Hanım'a verdi. Kadınlar bunu öğrenince Derviş'i daha çok sevdiler. Tertemiz bir suratı var. Apollo gibi değil ama suratı çok temiz, düzgün. Gözünü kaçırmadan konuşuyor. Dikkat edin hangi lider gözlerimizin içine bakıyor? Sözlerinde duruyor. Çok natürel bir havası var. Şortla gezmesine erkekler hep laf söyledi, bence bu bir komplekstir.

Dokuna dokuna konuşuyor
Pakize Suda: Güven veriyor. Dokuna dokuna konuşuyor. Ondan kimseye zarar gelmez.

Bir de gözlüğünün üstünden bakmıyor mu? Öyle bakınca ne dediğini duymuyorum! İşte akıl ve yakışıklılık bir araya gelince böyle bir portre ortaya çıkıyor. Güzel gülen bir insan. Onu yıldırmak isteyeceklerdir, tek korkum bu.

Karnesi kötü değil
Halime Güner (Uçan Süpürge Kadın Kuruluşu): Dinamik ve hareketli biri. Çok güzel bakıyor. Derviş'e dokunabileceğimizi hissediyoruz. Onunla birlikte bu ülkeyi yönetebiliriz düşüncesini veriyor bizlere. Yakışıklı ve vücut dilini çok iyi kullanıyor. Karnesi kötü değil. İlk eşinin rahatsızlığında Amerika'da onu ziyaret etmesi, gerçek bir dost olması da bizi etkiledi.

Clinton gibi
Ayşe Derin (Halkla İlişkiler uzmanı): Bir araştırma yapılsa kadınların lideri Derviş çıkar. Biz hep yurtdışındaki örneklerine özendik. Tony, Bill gibi. Eline yüzüne uzun uzun bakılır bir adam. Özlemlerimize yanıt veren bir erkek tipi. Nezaket sahibi. Milletvekillerinin çoğu sokakta yürürken yüzüne bakmayacağımız kasabalı tiplemesinin içinde. Onun siyasetçiler arasında parlaması çok doğal.

Kedi gibi gözleri var
Mine Kırıkkanat: Türkiye'de çok uzun zamandan beri hoş görünüşlü politikacılar olmadı. Liderlerin hepsi çalı süpürge bıyıklı. Mevcut politikacılarımız Kahramanmaraşlı Abdullah türünde. Birkaç tane eli yüzü düzgüne de vitrin verilmiyor. Derviş'in kadınlar tarafından beğenilmesinde fiziksel karizmasının etkisi büyük ama Kemal Derviş çirkin olsaydı da hoşa gidecekti. Çünkü söyledikleri değişik. Bir kere içten, yumuşak ve kararlı bir üslubu, mesleki anlamda da karakterine uygun sergilediği babacan bir tavrı var.

Kadınlar onda babacan ve yaslanılabilir, güven verici bir erkek imgesi buluyorlar. Bir de ilk eşiyle sürdürdüğü dostluk ilişkisi de kadınların ona beğenisini artırıyor. Üstelik o şimdi yalnız, eşi Amerika'da. Ve Derviş'in kadınları sever bir hali var; bu da onu çekici kılıyor.

Kemal Derviş'in güven vermesinin nedenlerinden biri de saçlarının beyaz olması. Kadınlar bu nedenle Derviş'te babalarını da buluyorlar.

Ayrıca çok güzel kedi gibi gözleri var. Bakın dikkat edin o yumuşak, sıcak bakışların altında buz gibi keskin bir derinlik de var. Bu da onun kararlılığını gösteriyor.

Bir de bizim onu kadın erkek beğenmemizin bir nedeni de iyi politikacıya aç olduğumuz kadar güzel politikacıya da aç olmamızdır. Bunu da biz AGİT toplantılarında farkettik. Clinton o sıralarda Türkiye'de bir seçim olsa başkan seçilebilirdi!

Elif Ergu

feliselif@yahoo.com

 
2001 yılı Türkiye 1. Futbol Liginin şampiyonu kim olacak?

Fenerbahçe
Galatasaray
Gaziantepspor
Beşiktaş

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır