kapat
20.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Cosmo kızı Eminem


Ünlü kadın dergisi Cosmopolitan'ın İngiliz versiyonunda, rap yıldızı 'çılgın' Eminem'in çıplak pozları da yer aldı. Kadın okurlardan henüz tepki yok
Kim demiş İngilizler muhafazakar diye? Gazete ve dergiler tiraj uğruna birbirleriyle kıyasıya bir mücadeleye girdiler. Dergiler her gün yeni bir çılgınlık peşinde.

Son çılgınlık İngiltere'nin yüksek tirajlı kadın dergisi Cosmopolitan'dan geldi. Dergi piyasaya çıkan son sayısında Amerikalı ünlü rap'çi Eminem'in tam boy çırılçıplak bir fotoğrafını yayınladı.

VOTKALARI HAZIRLAYIN
Derginin orta sayfalarında yer alan çırılçıplak fotoğrafla da yetinmeyen Cosmopolitan, ünlü megastar'ın cinsel organının yerine ateşlenmiş ve her an patlamaya hazır bir dinamit lokumu yerleştirdi!

Eminem'in yanı sıra Michael Greco, Paul Tonkinson, Tim Foster gibi İngiltere'nin popüler sporcu ve TV oyuncularının da çıplak fotoğraflarının bulunduğu bölüme girmeden önce ''Kapınızı kilitleyiniz, pantolonunuzu çözünüz, votkanızı hazırladıktan sonra derin bir nefes alıp sayfaları öyle çeviriniz'' şeklinde cesur bir uyarı da bulunuyor.

Muhafazakar İngilizleri yatıştırmak için özel başyazı hazırlayan Cosmopolitan, şöyle diyor: "Eminem'in bir kadın dergisinde çırılçıplak fotoğrafını görmeye alışkın olmayabilirsiniz; ama ne yapalım kadın, erkek herkes Eminem gibi olmak istiyor. Eminem şu anda dünyanın en çok aranan seks sembolü. Kendisi bile bu büyük ilgiye alışamadı."

Jan Devletoğlu/ Londra

Artık korkmuyoruz
Billy Idol / Greatest Hits (Capitol / EMI)

Billy Idol'la, o meşhum 1980'li yıllarda "White Wedding" isimli parçasının klibi marifetiyle tanışmıştık. Korkmuştuk. Zira, zaten korku filmlerine yakışan bir dekorda çekilen klipte, ikide bir Idol da arzı endam ediyor, o yüzünün yarısını buruşturan dudak hareketini yapıyor, sanki "Hepiniz gebereceksiniz!" diyordu. Ama parça çok sıkıydı. (Eh, o yılların genel tavrı öyleydi...) Zamanla bu çirkin İngiliz'in (ah, pek çoğuna göre yakışıklıydı!), punk-rock tadında çok sıkı parçasını dinledik: "Hot in the City", "Mony Mony", tabii ki "Rebel Yell", "Sweet Sixteen", "Cradle of Love"... İşte yeni çıkan albümünde bunların hepsi var. Rol aldığı Oliver Stone filmi "The Doors" için yorumladığı "L.A. Woman" ve bir Simple Minds klasiği "Don't You (Forget About Me)"nin mızıkalı filan bir versiyonu da var. Hepsi standart yol parçaları. Hele tatile arabayla gidenler için, olmazsa olmaz. Bu arada albümün içine bakarken dikkatimizi çekti; birileri Billy Idol için "Onun başarısı rock'n'roll'un kısa tarihinde edilmiş en iyi küfürdür: Hepinizin canı cehenneme!" demiş. Gördüğünüz gibi, gençken Idol'dan korkmakta pek de haksız değilmişiz...

Stereolab'i stereo dinleyin
Çağdaş popüler müziğin önemli topluluklarından Stereolab, British Council ve Kod Müzik'in ortak projesi olan İngiliz Modern Müzik Günleri'nin yedincisi kapsamında Babylon'da konser vermeye Türkiye'ye geliyor. Ünlü İngiliz topluluk, 25 ve 26 Mayıs geceleri İstanbul'da.

Stereolab, Velvet Underground gibi art-rock çizgisinde yaptığı müzikle 1990'lı yılların başarılı gruplarından biri. Caz, elektronika, hip hop, lounge gibi birbiriyle alakasız türleri harmanlamakta usta olan enteresan topluluğu izlemekte fayda var. Ayrıca Cuma akşamki konsere gelen ilk 250 kişiye de "Stereolab Switched On Vol.2" albümü ücretsiz verilecekmiş, acele etmekte de sakınca yok demek ki...

Ayşe Deniz Poyraz

adp@sabah.com.tr

 
2001 yılı Türkiye 1. Futbol Liginin şampiyonu kim olacak?

Fenerbahçe
Galatasaray
Gaziantepspor
Beşiktaş

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır