kapat
26.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

KISA KISA KISA


MHP'li Tunca Toskay'dan yerel yönetimlere tavsiye
Devlet Bakanı Tunca Toskay, yerel yönetimlerin öz kaynaklarını daha iyi kullanmaları gerektiğini söyledi. Toskay, Antalya'nın Gazipaşa MHP ilçe teşkilatını ziyareti sırasında bölgedeki belediyelerin araç-gereç ihtiyacını karşılamak için çalışacağını belirtti ve belediyelere kendi kaynaklarını yaratmaları konusunda tavsiyelerde bulundu.

Nahit Menteşe'nin akrabalarının katiline psikolojik test yapılacak
Muğlada, eski İçişleri Bakanı Nahit Menteşe'nin yengesi ve yeğenini öldürmekten yargılanan sanık Yüksel Kocagöz'ün, psikolojik durumunun saptanması için hastaneye sevkedilmesine karar verildi. Muğla Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Yüksel Kocagöz psikolojisinin bozuk olduğunu söyledi.

Kavak'tan Şalk'a tazminat davası
"Beyaz Enerji" operasyonu sırasında telefonlarının dinlenmesine karar verilen eski devlet bakanı ve ANAP İstanbul Milletvekili Cavit Kavak tazminat davası açtı. Kavak, "özel hayatın gizliliğini ihlal ettiği" iddiasıyla Ankara DGM Cumhuriyet Savcısı Talat Şalk ile Ankara 2 No'lu DGM yedek hakimi Ramazan Aksan aleyhine 10'ar milyar liralık manevi tazminat talebinde bulundu. Kavak'ın avukatı Erden Arısoy, dün Ankara Adliye Sarayı'na gelerek, Savcı Şalk hakkında hazırladığı dava dilekçesini, hukuk mahkemeleri tevzii bürosuna verdi. Arısoy'un hazırladığı 3 sayfalık dava dilekçesinde, Ankara DGM Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü "Beyaz Enerji" operasyonu sırasında, olaya karışan bazı kişilerin dinlenmesi için Jandarma Genel Komutanlığı adına dönemin Tuğgeneral Osman Özbek'in 2 Kasım 2000 tarihinde DGM Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurduğu kaydedildi.

Nazlı Ilıcak'a tazminat cezası
ANAP Genel Başkanı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz'ın kardeşi Turgut Yılmaz, "Moskova'da çekilen fotoğrafta Gazprom Şirketi yetkililerinin de bulunduğunu iddia ederek kişilik haklarına hakaret ettiği" gerekçesiyle manevi tazminat davası açtığı FP'li Nazlı Ilıcak ile Yeni Şafak Gazetesi'nden 750 milyon lira tazminat kazandı. Ankara 31. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü karar duruşmasına, davacı Yılmaz'ın avukatı Erden Arısoy ile Ilıcak'ın avukatı Rasim Kuzeyli katıldı. Yargıç Serdar Arıkan, davalı gazete avukatının mazeret dilekçesi gönderdiğini ve taraf avukatlarının sosyal durumları ile ilgili belgeleri mahkemeye sunduklarını bildirdi.

MHP'den "Resmi dil Türkçe" ibaresine tepki
Anayasa'da "Resmi dil Türkçe'dir" biçiminde değişiklik önerisine ilk tepki MHP'den geldi. MHP'li TBMM Başkanvekili Murat Sökmenoğlu, Anayasa'nın ilk üç maddesinin değiştirilemeyeceğini hatırlattı ve Danışma Kurulu'nda yapılan tartışmaların yeniden gündeme getirilmesine tepki gösterdi.

Bahçeli'nin vasiyeti: Mağarada doğan Yağmur'un bakımını üstlenin
MHP lideri ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, Hatay'daki sel felaketinde mağarada doğan ve ziyareti sırasında "Yağmur" adını verdiği küçük Cansel'le ilgili vasiyette bulundu. Bahçeli, kurmaylarına Can-sel'in bakımını üstlendiğini belirterek, "Bana bir şey olursa da vasiyetimdir, bebeğin bakımı, yetiştirilmesi için gerekli maddi imkan sağlansın" dedi.

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır