kapat
20.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Orhan'a mektuplar


Derviş'in şortu, donu, boxer'ı
Halkımız 'giysi'ye 'don' der mi?.. Meclis'te 'don' kelimesini kullanmak ayıp kaçar mı?.. Acaba 'boxer' giymek erkekleri daha mı seksi kılar?.. Ya Kemal Bey ne giyer?

Sevgili Orhan, Kemal Derviş geleli beri medyada her gün adamın magazini yapılıyor. Tenis oynaması, şort ve spor kıyafetle sokaklarda yürümesi, yediği yemekler falan, filan.

Bu magazin Meclis'e de yansıdı tabii. Derviş'i eleştirmek isteyen önce raketinden, şortundan başlıyor. Don tartışması da bunun bir örneği.

Geçenlerde DYP'li vekil İlyas Yılmazyıldız, Derviş için, "Sabahları kısa donla tenis oynayacağına Ankara köylerindeki çiftçileri dinlesin" dedi.

Bunun üzerine DSP'li Emrahan Halıcı (evet o, bizim satranççı) kızdı: "Bu üslup Meclis'e yakışmıyor. Hiç bir bakana kısa donlu denir mi?"

Yılmazyıldız altta kalmadı tabii; engin kültürünü konuşturan bir cevap verdi: "Sizin Karacaoğlan'dan haberiniz yok galiba. Haberiniz olsaydı, onun 'Kara donludur Beytullah' dizesini hatırlardınız. Halkımız giysiye 'don' der."

Harika bir tartışma değil mi? Önce biri, 'şort' kelimesini (ve anlamını) bal gibi bilmesine rağmen 'don' diye Derviş'i tiye alıyor... Diğeri de 'don' kelimesinin, 'yüce Meclis'in çatısı altında kullanılmaması gerektiğini öne sürüyor. İlki hemen lafı çeviriyor: "Halkımız giysiye don der." Ama dikkatini çekerim, kendisi de kılık mılık demiyor, 'giysi' kelimesini kullanıyor!

BOXER MESELESİ
Gördüğün gibi biz burada modernleşmenin (duruma göre Batılılaşmanın) sıkıntısını çekip duruyoruz.

Meclis'te don tartışılırken, internet kullanan halkımız boxer'a takmış durumda.

İtiraf.com'da bir boxer tartışmasıdır gidiyor. Birçok kız, erkeklerin 'boxer' giymesini istiyor. (Bu boxer'ı, Türkçe'ye 'paçalı don' diye çevirebiliriz. Ne var ki, o zaman da akla dedelerimizin giydiği, neredeyse dize kadar uzanan, follaş, alaturka paçalı donlar geliyor. Belli oldu: 'Restoran'da, 'şov'da olduğu gibi, yekten 'baksır' dediğimiz vakit rahatlayacağız.)Erkekler de kızların hoşuna gider diye boxer deniyorlar. İşte birkaçı:

"Boxer-slip itiraflarını okuyunca bir dolu boxer aldım. Bugün ilk kez giydim ve işe geldim. Kendimi çok ciddi bir kıyafetin altına seksi iç çamaşırları giyen kadınlar gibi hissediyorum." (Yaş 26)

"Kızların boxer'a ilgisini öğrenince 10 tane boxer alıp, beyaz slipleri bir kenara attım. Yarından itibaren bir haftalık maaşımı götüren şu boxer'ları giyip, gördüğüm bayanlara, 'Merhaba, ben boxer kullanıyorum, sevişelim mi' demezsem, ne olayım!" (Yaş 25)

"Buradaki itirafların etkisiyle dün ilk defa kız arkadaşımla sevişirken beyaz ve pamuklu iç çamaşırlarımdan utandım. Söz, en kısa zamanda kendime bir miktar boxer temin edeceğim." (Yaş 23)

BIRAKIN O DONU!
Bunlara benzeyen daha birçok itiraf var sitede. 'Peki boxer tartışmasında ilk kurşunu kim attı' diyeceksin. İşte tartışmayı başlatan itiraf... 'Beyazsayfa' rumuzlu 23 yaşındaki İstanbullu kız şöyle yazmıştı:

"Biz bayanlardan iç çamaşırlarımızda çeşitlilik ve özen isteyen erkek arkadaşlara sormak istediğim bir şey var: Siz neden hâlâ boxer giymeyi reddediyorsunuz peki? O son derece zevksiz, beyaz pamuklu kocaman çamaşırlarınızı bırakıp, boxer'lara terfi ettiğinizde, inanıyorum ki kız arkadaşlarınız da buna tepkisiz kalmayacaktır..."

İsmet İnönü, "Rusya ile ilişkiler, ayıyla yatağa girmeye benzer" demiş ya... Batı'yla yatağa girmek de böyle bir şey herhalde. Acaba diyorum, Derviş de boxer'ı mı tercih ediyor? Sevgilerimle...

EMRE AKÖZ

emreakoz@sabah.com.tr

 
2001 yılı Türkiye 1. Futbol Liginin şampiyonu kim olacak?

Fenerbahçe
Galatasaray
Gaziantepspor
Beşiktaş

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır