kapat
25.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Kısır sorunlarla ilgilenmiyoruz


Ecevit: Uzun vadeli sorunlar için gerçekçi çözümler oluşturduk
Başbakan Bülent Ecevit, son zamanlarda bazı çevrelerin siyaseti etkilemek amacıyla sanal sorunlar ve kısır polemikler çıkardıklarını belirterek, koalisyon hükümetinin bunlarla vakit kaybetmek yerine, Türkiye'nin beklentilerini karşılamaya çalıştığını söyledi.

Partisinin Meclis Grubu'nda milletvekillerine hitap eden Ecevit, ekonomik program ve alınan önlemlerle ilgili bilgi verdi. 57'nci hükümetin cumhuriyetin en başarılı hükümeti olduğunu vurgulayan Ecevit, hükümetin ve siyasetin sanal sorunlarla yıpratılmak istendiğini ancak üç partili koalisyonun gerçek sorunlarla ilgilendiğini belirtti. Ecevit, şöyle konuştu: "Son zamanlar siyaset alanında ve siyaseti etkilemek isteyen kimi çevrelerde, sanal sorunlar ve kısır polemikler ön sıralara geçti. DSP'nin başkanlığındaki üç partili koalisyon hükümeti, sanal sorunlarda, kısır polemiklerde boğulmak yerine gerçek sorunlarla, somut ekonomik ve sosyal sorunlarla ilgileniyor. Bir yandan güncel ve ivedi sorunlara bir yandan da orta ve uzun vadeli sorunlara gerçekçi ve hakça çözümler oluşturuyoruz."

Ecevit, ekonomik krizin aşılması yolunda hükümetin atılım gerçekleştirdiğini ve önemli bir başarı sağladığını anlattı. Ecevit, özellikle reel sektör, bankacılık kesimi ve bürokrasinin bazı sorunlarının henüz aşılamadığını belirterek şunları söyledi:

"Bankacılığın, mali sektörün ve bir kısım bürokrasinin engelleri henüz aşılabilmiş değil. Bu engellerin süratle aşılması, reel sektörün, üreten sektörün canlanabilmesi için başta gelen koşuldur. Bunun yolunu yordamını bize destek sağlayan uluslar arası kuruluşlardan bekleyemeyiz. Bunu kendimiz gerçekleştireceğiz. Bankacılık sektörünü canlandıralım derken, fabrikalarımızın kapanmasına veya ulusal sermayemizin komşu ülkelere kaçmak zorunda kalmasına göz yumamayız. İşçimizi işsizliğe, çiftçimizi çaresizliğe mahkum edemeyiz."

ÇİFTÇİYE PEŞİN PARA
Kamu kesimi toplu sözleşmelerinde başarılı bir sınav verildiğini söyleyen Başbakan, Türk-İş'in hem işçiyi, hem devleti koruduğunu belirtti. Uzlaşının sağlanmasında Türk-İş ve hükümetin el ele verdiğini kaydeden Ecevit, çiftçinin sorunlarını çözeceklerini ifade etti. Özellikle pancar paralarının kalan kısmının ödeneceği ve hububat ücretlerinin peşin ödeneceğini anlatan Başbakan hububat paralarının da geciktirilmeyeceğini söyledi. Grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan, "Bankacılık kesiminin sorunları nelerdir?" şeklindeki bir soruya, "Yapısal bir sorun. Bankalarla reel sektör arasında bir uyumsuzluk var. Bu giderilmelidir. Bunda bankacıların tek tek kusurları sözkonusu. Bu soruna çözüm arıyoruz" yanıtını verdi.

KOALİSYON'UN İKİNCİ ECEVİT'İN 76'NCI YAŞI
Koalisyonda Pazartesi günü çifte kutlama yapılacak. Ecevit 76 yaşına girerken, aynı gün koalisyon da ikinci yılını dolduracak. Ecevit, dün koalisyonun yıldönümünü hatırlatarak, '57. Cumhuriyet Hükümeti en uzun ömürlü, en başarılı, en uyumlu koalisyon hükümeti. Bu hükümet aynı zamanda Cumhuriyet hükümetlerinin en çalışkanı. Bu hükümet döneminde sayısız yapısal reform yasaları hazırlandı ve TBMM ile uyum içinde birbiri ardına yürürlüğe girdi' dedi.

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır