|
|
|
Antep'te kebap Adana'da İtalyan
Devlet Bakanı Kemal Derviş ve eşi Catherine, Gaziantep ve Adana gezilerinde iki ayrı mutfağın yemeklerinden yediler. Gaziantep'te kebap yiyen Derviş çifti, Adana'da İtalyan yemeklerini tercih ettiler.
Gaziantep'te Catherine Derviş'in acı yemeklere ve yerel yemeklere karşı nasıl bir tepki vereceği merak ediliyordu. Ancak Catherine Derviş'in Gaziantep gezisinde tam bir acı düşkünü olduğu ortaya çıktı. Derviş çifti, Gaziantep'te yerel mutfağın bütün örneklerini ve acılı yemeklerini tereddütsüz yediler.
Adana'da ise Derviş'in yoğun programı nedeniyle yemekleri ayrı ayrı yiyen çift, acılı Adana kebap yerine, İtalyan mutfağına özgü lezzetleri tercih etti. Kemal Derviş, enginar salata, lagos tava, Çankaya Selection beyaz şarap ve tiramisu tatlının üstüne Türk kahvesi içerken, Bayan Derviş Hilton'da Piccante Italyano (Acılı İtalyan) adlı restoranda yedi. Catherine Derviş, penne tipi somonlu şarap sosuyla hazırlanmış makarna, küçük ançuezli pizza ve tiramisu yedi, kırmızı şarap içti.
|
|
|
|