kapat
25.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Antep'te kebap Adana'da İtalyan


Devlet Bakanı Kemal Derviş ve eşi Catherine, Gaziantep ve Adana gezilerinde iki ayrı mutfağın yemeklerinden yediler. Gaziantep'te kebap yiyen Derviş çifti, Adana'da İtalyan yemeklerini tercih ettiler.
Gaziantep'te Catherine Derviş'in acı yemeklere ve yerel yemeklere karşı nasıl bir tepki vereceği merak ediliyordu. Ancak Catherine Derviş'in Gaziantep gezisinde tam bir acı düşkünü olduğu ortaya çıktı. Derviş çifti, Gaziantep'te yerel mutfağın bütün örneklerini ve acılı yemeklerini tereddütsüz yediler.

Adana'da ise Derviş'in yoğun programı nedeniyle yemekleri ayrı ayrı yiyen çift, acılı Adana kebap yerine, İtalyan mutfağına özgü lezzetleri tercih etti. Kemal Derviş, enginar salata, lagos tava, Çankaya Selection beyaz şarap ve tiramisu tatlının üstüne Türk kahvesi içerken, Bayan Derviş Hilton'da Piccante Italyano (Acılı İtalyan) adlı restoranda yedi. Catherine Derviş, penne tipi somonlu şarap sosuyla hazırlanmış makarna, küçük ançuezli pizza ve tiramisu yedi, kırmızı şarap içti.

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır