kapat
25.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Nokia
 

Buket'in işi zor


Derman Bey dizisinin yönetmeni Gülgen: Buket Saygı zaten kabiliyetsiz bir kızdı. Madem Kadir İnanır'ın tacizine uğradı, neden bana şikayet etmedi?
Dizideki rol arkadaşı Özgül Kavruk: Buket 'Kadirizm'in 3 kuralını çiğnedi. Sete erkek getirdi, geceyarısı sokaklarda gezdi, çekime erken gelmedi

İnanır'ın şoförü Burhan Kocadağ: Onu Hüseyin İlker'le havuzda sevişirken gördük. Mesajları İnanır'ın telefonundan ben attım, 'Kendine dikkat et' dedim

Kadir İnanır'ın kendisini cep telefonu mesajlarıyla taciz ettiğini ileri sürerek mahkemeye başvuran Buket Saygı, tanık olarak gösterdiği manken arkadaşı Özgül Kavuk'un ifadeleriyle şoke oldu. Kavruk, beklenenin aksine Saygı'nın aleyhine konuştu.

Sarıyer Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya, "taciz ve sarkıntılık" suçlamasıyla yargılanmaya başlayan ve 2 yıla kadar hapsi istenen Kadir İnanır katılmadı. Dünkü duruşmanın tanıkları ise Saygı'nın lehine tek bir söz bile söylemediler.

KADİR BENİM BABAM
Mahkemeye avukatı Ömer Durak'la birlikte gelen Saygı, meslektaşı Özgül Kavruk'un ifadesinden sonra neye uğradığını şaşırdı. Kavruk, "Kadir İnanır dizide benim babamdı. Gerçek hayatta da babam gibiydi. Kuşadası'nda kaldığımız otelde, ona her sabah 'Günaydın babacığım' der, elini öperdim. Buket'in de Kadir İnanır'ın nazarında diğerlerinden bir farkı yoktu. Ona ayrıcalıklı davranmazdı. Kadir İnanır, Buket'i taciz etmiş olamaz" diye konuştu.

Kavruk 2 saate yakın süren duruşmada, arkadaşı Buket'in Kadirizm'in 3 kuralını çiğnediğini söyledi. Bu kuralları mahkeme salonunda tekrarladı: "Kadirizm'in 3 kuralı vardır. Gece saat 24.00'ten sonra otel odasından çıkmamak, çekim yerlerine erkek arkadaş getirmemek ve sabahları çekimlere erken gelmek. Buket, erkek arkadaşı Hüseyin İlker'le Küba Bar'a gitti ve sabaha kadar gezdi. Kadir İnanır'ın kurallarını çiğnedi. Çelik de bu olayı öğrenince Buket'e 'Söyle kaç paraya gittin?' diye bağırdı. Buket sinir krizleri geçirdi. Çekimlere 1 hafta geç başlandı."

AKLI BAŞKA YERDEYDİ
Buket Saygı'ya ikinci darbe 'Derman Bey' dizisinin yönetmeninden geldi. İnanır lehine tanıklık yapan yönetmen Melih Gülgen, "Buket sorunlu bir kızdı. Kabiliyetsizdi. Aklı başka şeylerde olduğu için bazı sahneleri 8-9 kez çekmek zorunda kalırdık. Onun sorunları nedeniyle çekimler bir hafta ertelenmek zorunda kaldı. Madem böyle bir taciz vardı; ben bu dizinin yönetmeniyim, Kadir'i bana şikayet etmesi gerekirdi" dedi.

MESAJLARI BEN ATTIM
Söz sırası Kadir İnanır'ın şoförlüğünü ve korumalığını yapan Burhan Kocadağ'a gelince, Kocadağ sürpriz bir açıklamada bulundu: "Buket Saygı, Hüseyin İlker'le uygunsuz davaranışlarda bulunurdu. Onları havuzda ve barda sevişirken görürdük. Ben de onları böyle davranmamaları konusunda uyardım. Ayrıca Buket Saygı'ya Kadir İnanır'ın telefonlarından bazı mesajları ben attım. Bu mesajlarda ona 'Kendine dikkat et' dedim."

HEDİYELERİMİ KABUL ETTİ
Kadir İnanır duruşmadan önce, Fatsa Cumhuriyet Savcılığı'na ilginç ifadeler vermiş, Buket ve Çelik'in kendisi üzerinden meşhur olmayı amaçladıklarını belirtmişti. İnanır ifadesinde, "Buket'e çok pahalı hediyeler aldım. Madem onu taciz etmek gibi bir amacım vardı, Buket neden bu hediyeleri kabul etti?" demişti.

Dizinin yapımcısı Barboros Canlı da Kadir İnanır'ın suçsuz olduğuna inandığını söyledi. Duruşma delillerin toplanabilmesi için ertelendi.

'Olacak değil mi' diye mesaj gönderiyordu
Buket Saygı, mahkemede şunları söyledi: "Bana diziye ısınmamız için her gün konuşmamız gerekir diyordu. Önceleri bu aramalara anlam veremedim. Anneme anlattım. O da 'Kızım koskaca Kadir İnanır böyle şeyler düşünmez' dedi. Bana herkesin önünde 'Olacak değil mi?' diye mesaj gönderiyordu. Ben de ona, 'Duymak istediğiniz şeyi asla söylemeyeceğim' diyerek karışılık verdim. Ama o çekimler boyunca terör estirdi.

 
2001 yılı Türkiye 1. Futbol Liginin şampiyonu kim olacak?

Fenerbahçe
Galatasaray
Gaziantepspor
Beşiktaş

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır