|
|
 |
| |
|
Polis mağdurları telefona sarıldı!
Bursa Emniyet Müdürü Genç, 'Alo Müdür' hattına gelen ihbarları araştırarak 20 polis hakkında soruşturma açtı
Bursa Emniyet Müdürü Aydın Genç, Türkiye'de ilk kez sadece Emniyet Müdürü tarafından dinlenilebilen ihbar ve şikayet hattı kurdu. "Alo Müdür" hattına bir ayda 20'ye yakın polis hakkında rüşvet, kötü muamele, görevi kötüye kullanma gibi suçlardan ihbarda bulunuldu. Genç bu ihbarları değerlendirerek soruşturma açarken, 8 polisi de açığa aldı.
Vatandaşın yaptığı ihbar ve şikayetlerin yüzde 95'inin doğru çıktığını anlatan Genç, bunun polis teşkilatına duyulan güveni ortaya koyduğunu söyledi. Babasının kumar oynamasından şikayetçi olan çocuklardan, eşinden dayak yiyen kadınlara, polislerden kötü muamele gören vatandaşlardan firari bir sanığı ihbar edenlere kadar çok farklı konularda mesaj geldiğini anlatan Genç, "Her şeyden önce bu sistem kendi teşkilatımızda bir otokontrol sağlıyor. Şikayet ve ihbarlarla birlikte 20 kadar polis hakkında inceleme başlattık ve bunların 8'ini açığa aldık" dedi.
SİSTEM NASIL ÇALIŞIYOR?
Bursa'da Emniyet Müdürü Aydın Genç'e ulaşabilmek için 270 50 00 numaralı telefonu arayarak dahili "9" hattını tuşlamak yeterli oluyor. Arayanlar sinyal sesinin ardından 2 dakikalık süre içerisinde şikayet ve ihbarlarını mesaj kutusuna bırakıyorlar. Genç ise düzenli olarak sadece kendisinin bildiği şifreyi tuşlayarak mesaj kutusundaki şikayetleri birer birer dinliyor. Ardından görevlendirdiği bir personele ihbar ve şikayet konusunu araştırtarak sonucu, hakkında kimlik bilgileri saklı tutulan vatandaşa bizzat kendisi iletiyor.
"ALO MÜDÜR" HATTINI KİMLER ARIYOR, KİMLER...
Babam polislerle kumar oynuyor
"Alo müdürüm, benim babam sürekli kumar oynuyor. Oyun arkadaşlarından bazıları da polis. Bir defasında kumar oynadıkları kahvehaneye gittim, polis amcalar bana çok kızdı. Babamı bu kötü alışkanlıktan kurtarmak için sizden yardım istiyorum..." 8 yaşındaki N.T.'nin babasıyla kumar oynayan polisler tespit edildi ve haklarında soruşturma başlatıldı.
Polisim deyip kira ödemiyor
"ALO Müdür Bey, ... isimli polis memurunuzun ev sahibiyim. Bana 3 aylık kira borcu var. Paramı alabilmek için sizden yardım istiyorum..." H.S. adlı ev sahibinin şikayeti üzerine kiracı polis bulundu ve borcunu ödemesi sağlandı.
Bursa'nın çeşmeleri neden akmıyor?
"Bursa bir zamanlar su şehri olarak bilinirdi ve sokak çeşmeleriyle ünlüydü. Ancak bugün o çeşmelerin hiçbiri akmıyor. Belediyeye gittim derdimi anlatacak muhatap bulamadım. Sizden yardım bekliyorum..." T.A. adlı üniversite öğrencisinin mesajı üzerine Belediye Başkanı ile temasa geçildi.
|
|
 |
|