kapat
25.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Küçük baba beraat etti


Gençağa Çakıcı ve sevgilisine silahlı saldırı düzenleyen Adil Cesur 16 yıl 8 ay ceza aldı
Organize suç örgütü elebaşı Alaattin Çakıcı'nın kardeşi Gençağa Çakıcı ve sevgilisi Gönül Özyürek'e silahlı saldırı düzenleyen Adil Cesur, 30 yıl 10 ay ağır hapis ve 50 milyon lira ağır para cezasına çarptırıldı. Olayın "azmettiricisi" olmakla suçlanan İsmail Onur Özbizerdik ise delil yetersizliğinden beraat etti.

ONUR GELMEDİ
İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Adil Cesur katılırken, daha önce tahliye edilen sanık İsmail Onur Özbizerdik ise gelmedi.

Adil Cesur'un avukatı İbrahim Avcı da, müvekkilinin daha önce mağdur tarafından dövüldüğünü ve tehdit edildiğini, bu nedenle müvekkili hakkında verilecek cezada ağır tahrik hükümlerinin uygulanması gerektiğini bildirdi. Davanın karar aşamasına geldiğini vurgulayan Mahkeme Başkanı Mutlu, sanık Adil Cesur'dan son sözünü sordu. Cesur da, "Yüce adalete güveniyorum" dedi.

İYİ HAL İNDİRİMİ
Bunun üzerine heyet tarafından alınan kararı açıklayan Başkan Mutlu, sanık Adil Cesur'un, "kan gütmek saikiyle Gençağa Çakıcı'yı öldürmeye teşebbüs" suçundan TCK'nın 450. maddesinin 10. fıkrası gereğince idam cezasına çarptırıldığını söyledi. Mahkeme heyeti, sanığın eyleminin tam teşebbüs seviyesinde kalması nedeniyle idam cezasını önce 20, daha sonra da duruşmalardaki iyi halinden dolayı 16 yıl 8 ay ağır hapse indirdi.

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır