kapat
25.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Dolandırıcıya rekor ceza 1086 yıl!


Yurt dışında ucuz tatil vaadiyle 450 bin dolar toplayan Bon Sejour Turizm'in sahibi, bayan ortağıyla birlikte kayıplara karıştı
Ucuz yurt dışı tatili vaadiyle çok sayıda kişiyi dolandıran ve daha sonra ortalıktan kaybolan turizmci Dündar Karabenli hakkında rekor ceza istendi.

1086 yıl hapsi istenen Dündar Karabenli, bayan ortağıyla birlikte kayıplara karıştı. Şişli'deki Bon Sejour Turizm ve Seyahat Acentası'nın sahibi Dündar Karabenli, Kurban Bayramı öncesinde yurt dışına turlar düzenledi. 362 kişiden 400 ile 700 dolar arasında para toplayan Karabenli, daha sonra ortadan kayboldu.

UCUZ TARİFE!
Güzel bir tatil umuduyla uçak biletlerini bekleyen vatandaşlar, dolandırıldıklarını anlayınca savcılığa başvurdu. Şişli Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Dündar Karabenli ve Fransız bayan ortağı Daniel Zeka'nın, Sekya Turizm İşletmecilik Müşavirlik ve Seyahat Limited Şirketi adında bir firma kurdukları belirtildi.

Karabenli ve Fransız ortağının bu firmaya bağlı olarak Bon Sejour adı altında yurt dışına gezi düzenledikleri ve gazetelere verdikleri ilanlarla yaklaşık 450 bin dolar topladıkları ortaya çıktı. İddianamede, sanıkların fiyatları çok ucuz tutarak müşteri topladıkları ve paraların büyük çoğunluğunu peşin aldıkları ifade edildi.

Turizmci Dündar Karabenli ve bayan ortağının dolandırıcılık suçundan TCK'nın 503/1'inci maddesinin 362 kez uygulanmasıyla, 362 yıldan 1086 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi. Sanıklar Şişli 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanacaklar.

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır