kapat
25.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Manavgat'ta finale doğru


Su sıkıntısı çeken İsrail, Manavgat suyunu almak için Ankara'ya geldi. Sıkı pazarlıklarda fiyatta anlaşma sağlanamadı. Görüşmeler devam edecek
İsrail'den bir heyet, dün Ankara'da Manavgat suyunun alımı ile görüşmelere başladı. Sıkı pazarlıkların ardından anlaşma sağlanamadı. İki taraf yetkililerinin, su fiyatı üzerinde anlaşamadığı açıklandı.

4 TEMMUZ'A KALDI
Görüşmelerin devam edeceğini bildiren yetkililer, Türk heyetinin 4 Temmuz'da İsrail'e gideceğini açıkladı. Türk heyetinde Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve DSİ Genel Müdürlüğü yetkilileri hazır bulundu. Temmuz ayındaki ikinci turda anlaşma sağlanırsa, İsrail Türkiye'den 5-10 yıllık bir dönem için yılda 50 milyon metreküp su alacak. İsrail suyu 2002 yılından itibaren almaya başlayacak. Ankara'daki görüşmelerin ana maddesini "suyun metreküp fiyatı" oluşturdu. Türkiye ilk başta, İsrail'den metreküp için 20 sent talep etti. 8-10 sent arasında bir ücret öneren İsrail ise Manavgat suyunun maliyetinin, arıtma tesislerinden elde edilecek sudan daha pahalı olmaması için çaba harcadı.

Bu arada İsrail Maliye ve Ulusal Altyapı Bakanlığı Türkiye'den alınacak içme suyunun tankerlerle taşınması amacıyla bir ihale açtı.

Sibel YEŞİLMEN

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır