|
|
|
ANAP'tan "Suçluyu bulun" önergesi
ANAP'lı 50 milletvekili hukuk dışı ve keyfi olarak telefon dinlemede suçluların bulunması için Meclis araştırma önergesi verdi
Beyaz Enerji başta olmak üzere operasyonlarda kullandığı yöntemler, polis atamaları, partisinden bağımsız uygulamalarıyla partisinden yoğun eleştiriler alan İçişleri Bakanı Saadettin Tantan ile ANAP arasındaki ilişkiler geriliyor. Aralarında ANAP lideri Mesut Yılmaz'ın da bulunduğu, İstanbul Milletvekili Sühan Özkan ile 50 arkadaşı, Tantan'a bağlı kolluk kuvvetlerinin yürüttüğü telefon dinleme konusunda, yasanın uygulanışı, hukuk dışı keyfi davranışlara ilişkin suçluların tespiti amacıyla Meclis Araştırması Önergesi verdi. ANAP Grup Başkanvekili Beyhan Aslan, önerge sahiplerinden Sühan Özkan'la birlikte düzenlediği basın toplantısında, Çıkar Amaçlı Suç Örgütleriyle Mücadele Yasası'nda telefon dinlemenin yasal sınırlarının belirlendiğini ve aykırı davranışların cezalandırılacağı hükmünün getirildiğini anlattı.
"AJANLIK MERAKI"
Yasal düzenlemeye karşın uygulamada keyfiliklerin önüne geçilemediğini belirten ve "Ajanlık merakı devam ediyor" diyen Aslan, uygulamadan kaynaklanan aksaklıkların belirlenmesi, keyfi davranışlarda bulunanların tespit edilmesi için önergeyi verdiklerini söyledi. Aslan, telefon dinlemesini yapan idari teşkilatın başında ANAP'lı İçişleri Bakanı'nın bulunduğunu hatırlatan bir gazeteciyi yanıtlarken,o süreçte emniyet kuvvetlerinin yanı sıra hakim ve savcıların da bulunduğunu kaydederek, önergenin kişi ya da kurum olarak kimseyi hedef almadığını, aksaklıkların ve sorumluların belirlenmesi için hazırlandığını söyledi.
TANTAN MECLİS'TE ORTAYA ÇIKTI
Tantan'ın şehir dışında olması nedeniyle son iki grup toplantısına katılamadığını söyleyen ANAP Grup Başkanvekili Beyhan Aslan, önergenin önceki gün grup toplantısında imzaya açılması nedeniyle Tantan'ın imzasının alınamadığını söyledi. Ancak İçişleri Bakanı Tantan'ın aynı saatlerde İçişleri Komisyonu toplantısına katılmak üzere TBMM'de olduğu ortaya çıktı. ANAP Grubu ile Tantan arasında hiçbir sorun bulunmadığını da belirten Aslan, diğer parti gruplarıyla da temasa geçerek önergenin en kısa sürede TBMM'de görüşülmesini sağlamaya çalışacaklarını kaydetti. Önerge sahibi Özkan da, Meclis'teki görüşmeler sonucunda 4422 Sayılı Yasa'da bir değişiklik gereği ortaya çıkarsa buna da zemin hazırlamayı amaçladıklarını bildirdi. Önergeyi imzalayanlar arasında bulunan ANAP İstanbul Milletvekili Bülent Akarcalı'nın imzasının önüne, "1994'te meclis telefonu dinlenmiş ama hiç kimseden ilgi ve destek görmemiş" notu dikkati çekti.
KÖŞK BİLE DİNLENDİ
Önergede, şöyle deniliyor: "Uygulayıcıların keyfi davranışları sonucu hukuk dışı yollarla vatandaşların, bürokratların, dokunulmazlığı söz konusu olan siyasilerin, hatta Cumhurbaşkanı'nın telefonlarının dinlendiği anlaşılmıştır. 4442 Sayılı Yasa'nın uygulanışı, hukuk dışı keyfi davranışlara ilişkin suçluların tespiti ile çözüm yollarının araştırılması için Meclis Araştırması açılmasını arz ve talep ederiz."
|
|
|
|