kapat
14.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Anneler Gunu
 

Işıkara: Derviş'e saygım büyük


KANDİLLİ Rasathane Müdürü Ahmet Mete Işıkara, dün, Yalova'da Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu'nun açılışını yaptı.
Sağanak yağmur altında gerçekleştirilen törende gazetecilerin sorularını cevaplayan Işıkara, "Kemal Derviş'e büyük saygı duyuyorum. Sanıyorum
başaracağız" dedi. Işıkara, Türkiye'nin ekonomik krizden çıkacağını belirterek şöyle konuştu: "Türkiye'nin düzlüğe çıkması konusunda umut ışığı görüyorum. Şu veya bu şekilde Türkiye bu krizin üstesinden gelecektir. Depreme karşı dayanıklı yapılanma gerektiğine olan inancım, kriz ortamında da geçerlidir. Ekonomik tedbir almak için çürük yapılanmaya gidersek, muhtemel bir felakette kayıplarımız büyük olur. Türkiye bu konuda ciddi bir yapılanma içindedir."

Işıkara, ayrıca, "Marmara'da hareketlilik olduğu doğru mu?" sorusuna, "Türkiye'nin her yerinde hareketlilik var. Türkiye deprem ülkesidir. Bunu aklımızdan çıkarmayalım. Bunun da en önemli noktası depreme dayanıklı binalar yapmaktır" şeklinde cevap verdi.

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır