kapat
14.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

iste yatirim
 

Telekom'da yönetim devrimi


Türk Telekom'da MHP dönemi sona eriyor. Bugün yapılacak Genel Kurul toplantısında yönetim değişecek,!mevcut yönetimin yerini profesyoneller alacak
KAMU bankalarının ardından özelleştirme kapsamına giren Türk Telekom'da da yönetim değişiyor, MHP yönetimi sona eriyor. Bugün saat 10.00'da Hazine'de yapılacak Genel Kurul'da Devlet Bakanı Kemal Derviş'in eski yönetimi değiştirerek, yüksekokul mezunu profesyonel leri ataması bekleniyor.

MAAŞ TARTIŞMASI
Türk Telekom Yasa Tasarısı'nın Plan Bütçe ve Genel Kurul'da görüşülmesi sırasında, tasarıda bulunan yeni yönetime 7.5 milyar liraya kadar maaş ödenmesini sağlayan bölüm, Ulaştırma Bakanı Öksüz'ün diretmesiyle değiştirildi. Genel Kurul'da Telekom Yönetim Kurulu'nun değişmesi bekleniyor. Ancak, Derviş'in fazla tepkiye neden olmamak için eski yönetimden Vedat Karaarslan ve İbrahim Alptürk'ü Yönetim Kurulu Üyesi olarak tutabileceği belirtiliyor. Kurulda şu isimler görev yapıyor:

İbrahim Hakkı Alptürk: Telekom'da 1995'e kadar PTT Başmüdürü olarak görev yaptı. Genel Müdür oluncaya kadar Başmüdürdü. 14 Nisan 2000'de Genel Müdür oldu.

Süleyman Büyükköken: Et-Balık Kurumu'nda Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. 14 Nisan 2000'de Telekom yönetimine girdi.

Zafer Tekbudak: Kontrol mühendisi olarak göreve başladı. Pazarlama Dairesi Başkanı iken 14 Nisan 2000'de Genel Müdür Yardımcısı oldu.

Vedat Karaarslan: Telekom'da santral bakım işletme mühendisi olarak göreve başladı. Daha sonra Bilişim Ağları Daire Başkanı oldu. 14 Nisan 2000'de Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi oldu.

Sami Narter: Elektrik teknikeri olarak işe başladı. Öğretmenlik ve serbest avukatlık da yaptı. 14 Nisan 2000'de yönetime atandı.

İrfan Yıldırım: Etibank ve DPT'de uzman yardımcısı olarak çalıştı.

Muharrem Beşir: MHP'den belediye başkan adayı oldu. 1999'da Genel Müdür Yardımcılığı'na atandı.

Mehmet Taşaltın: Teknik İşletme ve Bakım Dairesi Başkanlığı yaptı. 1998'de Genel Müdür Yardımcısı oldu.

'T' gitti, kâr 19 kat arttı
Telefon hizmetlerinin ayrılması ve PTT'nin "T'sinin" bu kuruluştan alınmasının ardından, Posta İşletmeleri'nin yıllık kârı giderek artıyor. Posta İşletmeleri Genel Müdürü Dursun Dağaşan, kurumun 1999 yılında 3 trilyon 161 milyar lira olan kârının 2000 yılında 57 trilyon liraya yükseldiğini bildirdi. Mektup, telgraf, kargo taşımacılığı yapan kurumun, 2000 yılı içinde herhangi bir mal ve hizmete zam yapmadığını belirten Dağaşan, mayıs ayından itibaren yurtiçi hizmetlerde yüzde 25, yurtdışında ise yüzde 40 zam yapıldığını hatırlattı. Dağaşan, gelir artışının tamamen faaliyet gelirlerinden elde edildiğini vurguladı ve Telekom hisselerinin yüzde 10`unun kendilerine ait olmasına karşın henüz buradan kasalarına hiç para girmediğini belirtti.

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır