kapat
14.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Medyasoft
 

Kadınları cepheye götürün


Avustralya Savunma Bakanlığı, Başbakan John Howard'a kadın askerlerin de ön cephelerde savaşmalarına izin verilmesini öngören bir rapor sundu.
Başbakan Howard, savunma yetkililerinin raporunu değerlendirdiğini açıkladı. Raporda, erkeklerle aynı fiziksel yapıya sahip olmaları halinde kadınların savaşa girmelerine izin verilebileceği belirtiliyor. Erkeklerle aynı ağırlık ve forma sahip olan kadınların savaşçı olarak kabul edilmemesi için bir neden olmadığı kaydedilen raporda, kadınların, erkeklerin yaptıkları her şeyi yapabilecekleri görüşüne yer verildi.

Başbakan Howard, kadınların savaşçı rolünü destekleyip desteklemediği konusunda bilgi vermese de, hükümetinin bu öneriyi değerlendireceğini bildirdi. Howard, silahlı kuvvetlerde görevlerin yüzde 95'inin daima kadınlara açık olduğunu söyledi. Avustralya silahlı kuvvetlerindeki kadınlar, yalnızca kendilerini savunmak için silah taşıyor.

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır