Kanadoğlu'ndan çete yasası taslağı
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu çıkar amaçlı suç örgütleriyle daha etkin ve hızlı mücadele edilmesini öngören bir yasa taslağı hazırladı.
Kanadoğlu, dün Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk'ü makamında ziyaret ederek, bir süre görüştü. Kanadoğlu, bakanlıktan ayrılırken soruları yanıtlamazken, Bakan Türk ise, Başsavcı'nın 4422 sayılı Çıkar Amaçlı Suç Örgütleriyle Mücadele Yasası'nın uygulanmasından çıkan sorunların çözümüne ilişkin görüşlerini bildirdiğini söyledi.
Bu tür organizasyonlarla daha etkin, hızlı ve kanuna uygun mücadele yürütmek için Kanadoğlu'nun hazırladığı bir yasa taslağı çalışmasını kendisine ilettiğini belirten Türk, taslağa göre, bu tür organizasyonlara karşı herhangi bir suç konusunun DGM Savcılığı ile Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na bildirilmesinin öngörüldüğünü kaydetti.
|