Natalia 'çete'den yırttı
Manken olma vaadiyle kandırdığı kızları Ukrayna'dan getirerek fuhuşa sürükleyen Natalia Karakuş DGM'de yargılandığı çete kurmak suçundan beraat etti
Ukrayna'dan manken olma vaadiyle kandırdığı kızları Türkiye'ye getirerek fuhuş batağına sürükleyen ve bu kızlar aracılığıyla kazandığı paraları oyuncak bir ayı içinde saklayan Natalia Karakuş, çete kurmak suçundan yargılandığı DGM'de beraat etti. "Türkiye için çalışıyorum" yazılı tişörtüyle çektirdiği fotoğraflarıyla da akıllarda kalan Karakuş, yalnızca fuhuş suçundan asliye ceza mahkemesinde yargılanacak. Böylece Natalia'nin alabileceği ceza da düşecek. DGM'de 4 yıldan başlamak üzere hapis istemiyle yargılanan Natalia için, Asliye Ceza'da fuhuşdan en çok 1-3 yıl arasında hapis istenecek.
SADECE FUHUŞ SUÇU VAR
İstanbul 1 No'lu DGM'de görülen fuhuş çetesi davasıyla ilgili olarak, Cumhuriyet Savcısı Kadir Nazmi Yelkenci, hazırladığı esas hakkındaki mütaalada Natalia Karakuş ve 3 arkadaşı hakkında yasal unsurları oluşmadığı gerekçesiyle çete suçundan beraat kararı verilmesi, fuhuş suçundan da dosyanın görevli Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesini talep etti. Savcı mütaalasında, sanık Natalia Karakuş ile arkadaşları hakkında çıkar amaçlı çete kurmak suçunu düzenleyen 4422 sayılı yasanın unsurlarının oluşmadığını belirtti. Kandırılan kızların da sadece Natalia Karakuş'un kendilerine fuhuş yaptırdığını belirtmeleri üzerine savcı, dosyanın fuhuş yaptırmakdan, 21 yaşından küçük 4 kız için Kadıköy Asliye Ceza, 21 yaşından büyük 2 kız için Küçükçekmece Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesini talep etti.
DGM'lik suçlar hangileri
2845 Sayılı Devlet Güvenlik Mahkemelerinin Kuruluşu ve Yargılama Usulleri Hakkında Kanunu'nun, DGM'lerinin görev lerini düzenleyen 9. maddesinde şöyle: "Devlet Güvenlik Mahkemeleri aşağıdaki suçlarla ilgili davalara bakmakla görevlidir:
* Türk Ceza Kanunu'nun 125, 139, 146, 157, 161, 168,169,171, 172, 174, 312. maddenin 2. fıkrası, 313, 134, 499'uncu maddenin 2. fıkrasında yazılı suçlar,
* 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile diğer aletler hakkında Kanun ile Türk Ceza Kanunu'nun 364 ve 403. maddelerinde yazılı toplu olarak veya teşekkül vücuda getirmek suretiyle işlenen suçlar,
* Anayasanın 120. maddesi gereğince olağanüstü hal ilan edilen bölgelerde, olağanüstü halin ilanına neden olan olaylara ilişkin suçlar.
Yukarıda belli edilen suçları işleyenler ile bunların suçlarına iştirak edenler, sıfat ve memuriyetleri ne olursa olsun, Devlet Güvenlik Mahkemeleri'nde yargılanırlar.
Veli SARIBOĞA
|