kapat
08.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Ağlatan ödül


Onlar evlatlarını trafik canavarına kurban veren dört anne. "Yılın Annesi" ödülünü aldıkları törende gözyaşlarını tutamadılar
118-T Yönetim Çevresi Tepebaşı Lions Derneği'nin Taksim Feronya Otel'de gerçekleştirdiği ödül töreninde hüzün dolu anlar yaşandı.. Geçtiğimiz yıl meydana gelen kazalarda evlatlarını trafik terörüne kurban veren Işık İnal, Arzu Celasun, Neşe Tosun ve Türkan Ergun, "Yılın Annesi" ödülünü aldıkları törende yüreklerine kazınan acıyı bir kez daha yaşadı.

BİR YIL SONRA
Evlatları Selin Uras ile Erdem Celasun'u Bağdat Caddesi'nde Baran Balcıoğlu adlı gazcının neden olduğu kazaya kurban veren Işık İnal ile Arzu Celasun ve Trakya'da alkollü bir sürücünün araçlarına çarpması sonucu ölen Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri Ayşe Güzin Tosun ve Elif Ergun'un anneleri Neşe Tosun ile Türkan Ergun'a Dernek Başkanı Ümit Aksoy tarafından "Yılın Annesi" ödülleri verildi.

ANNELER ACI ÇEKMESİN
Hüzün dolu törende plaketini aldıktan sonra gözyaşları içinde bir konuşma yapan Neşe Tosun, Trafik Yasası'nın bir an önce çıkması için mücadele verdiklerini anımsatarak, kızının hayatını kaybettiği kazaya neden olan sürücünün 8'de 8 suçlu bulunduğunu ancak sadece 10 yıl hapis cezası aldığını söyledi. Diğer annelerin de aynı acıları yaşadığını belirten Tosun, "Trafik cezalarının caydırıcı nitelik kazanmasını bekliyoruz. Başka annelerin, babaların acı çekmemesini istiyoruz" dedi.

Trafik Yasası'ndaki değişikliklerin Anneler Günü'nde kabul edilerek tüm annelere hediye edilmesini beklediklerini dile getiren Tosun, "Trafik canavarı bir çocuğun annesi olmaktansa, evladını trafik canavarına kurban vermiş bir anne olmayı tercih ederim" diye konuştu.

SALONU HÜZÜN KAPLADI
Acılı anne Neşe Tosun'un gözyaşları içinde yaptığı bu duygu yüklü konuşma, Taksim Feronya Oteli'nin konferans salonunu dolduran kalabalığı hüzünlendirdi. "Yılın Annesi" ödülünü alan diğer 3 acılı anne de Meclis'teki yeni Trafik Yasası'nın bir an önce çıkmasını beklediklerini dile getirdi.

 
2001 yılı Türkiye 1. Futbol Liginin şampiyonu kim olacak?

Fenerbahçe
Galatasaray
Gaziantepspor
Beşiktaş

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır