kapat
06.05.2001
Haber Ýndeksi
Yazarlar
Günün Ýçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarý Sayfalar
Ýstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arþiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Nokia
 


Yen, kurtul!

Bu maçýn önemi Fenerbahçe için daha büyük. Tam anlamýyla kendisini kurtarma maçý. Çünkü haftalarca lider götürdüðü bir ligde, kendi hatalarýyla bu noktaya geldi. Ýnsanýn aklý almýyor. Þu tabloya bakýn: Fenerbahçe 15 deplasman maçýnda 6 yenilgi almýþ. Bunlardan birer puan koparabilse, þimdi güle-oynaya çýkacaktý maça. Allahtan sahasýnda inanýlmaz sonuçlar alýyor da hâlâ þampiyonluk þansý sürüyor. Bunda da yüzde 80 seyircinin rolü var.

Fenerbahçe için niye daha önemli? Çünkü yenilgi, Þampiyonlar Ligi þansýný da ateþe atar. Arkadan moralli, dipdiri bir Antep geliyor. Galatasaray ise kaybetse bile þansýný son dakikaya kadar devam ettirir. Bu nedenle Fenerbahçe'nin üstünde ayrý bir gerilim olacak.

Ogün oynamasýn

Bu maç herkesin dediði gibi, "hocalarýn taktik savaþý" filan olmaz. Hocalar bir maçýn baþýnda, bir de devre arasýnda taktik verirler. Eðer iyilerse zamanýnda oyuncu deðiþikliði yaparlar. Bunun dýþýnda herþey futbolcunun elinde. Maçý yürekli ve hýrslý olan taraf lehine çevirir. Ve o tarz adamlar da Galatasaray'da daha fazla. Fenerbahçe bu sene bir tek 3-0'dan 4-3'e getirdiði Antep maçýnda yüreðini sahaya koydu. Ýþin rengini deðiþtirdi. Bir de 4-4'lük yarý finalde. Öyleyse Fenerbahçe'nin kazanmak için 2 kat mücadele etmesi lazým.

Oyunculara bakarsak... Ogün'ü ilk 18'e almýþlar. Bu kadar süre idmana katýlmamýþ, düz koþuya önceki gün çýkabilmiþ futbolcunun hazýr olmasýna imkan yok. Oynatmak risk. Daha büyük sakatlýk yaþayabilir. Ha, "Bu G.Saray maçý. Ne olursa olsun" dersen, o da hocasýnýn takdiridir. Zaten F.Bahçeli futbolcular hafta boyunca ölümcül derecede sakat, idmana çýkamýyor. Maç günü birdenbire iyileþip oynuyor. Ogün'ün durumu da öyleyse bilemem.

Yusuf kilit adam olur

Kader adamlarý Rüþtü ve Andersson olur. Biri tutarsa, diðeri atarsa Fener kazanýr. Diðerleri koþacaklar. Bilhassa Galatasaray'ýn o müthiþ orta sahasýyla baþetmek için herkesin taþýn altýna parmaðýný sokmasý lazým. Fenerbahçe topa hakim olup, iyi kullanmalý. Top rakipte olursa mahkžm oynar. Denizli 6 yabancýdan hangisini keseceðini bilemiyormuþ. Ben olsam Lazetiç'i oynatmam. Koþuyor ama boþa koþuyor. Aslýnda maçý döndürecek adam Yusuf'tur. Denizli'nin onu iyi hazýrlamasý lazým. Yusuf ile Revivo dýþýnda topu kullanabilen adamý yok ki! Diðerleri emanetçi gibi. Ayaðýna gelen topu hemen kaybediyorlar.

Maçýn en önemli detayý ise Hagi'yi tutacak adam. Hagi hem gol atýyor, hem de Jardel'e gol attýrýyor. Onu durdurursan, Galatasaray'ýn yarýsýný durdurmuþ olursun. Onun markajcýsý akýllý ve bilinçli oynamalý, kasti sertlik yapmamalý. Bu atmosferde sinir harbi olursa, ya Hagi atýlýr, ya da markajcýsý.

Aslýnda bütün konuþmalar boþ. Fenerbahçeli futbolcular sahaya çýkýp yürekten oynayacaklar. Yoksa koca bir sezonu heba edecekler.

 
2001 yýlý Türkiye 1. Futbol Liginin þampiyonu kim olacak?

Fenerbahçe
Galatasaray
Gaziantepspor
Beþiktaþ

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGÝ BASIM YAYINCILIK SANAYÝ VE TÝCARET A.Þ. - Tüm haklarý saklýdýr