kapat
05.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

İspanyollar'a GAP için davet


Türk-İspanya İş Konseyi'nde konuşan Başbakan Bülent Ecevit, İspanyolları GAP'ta yatırım yapmaya çağırdı
Başbakan Bülent Ecevit, İspanya gezisinin son gününde yoğun bir trafik yaşadı. Ecevit, dün sabah Parlamento Başkanı ve ardından İspanya Kralı Juan Carlos ile görüştü. Ardından Türk-İspanya İş Konseyi'nin toplantısında bir konuşma yaptı.

Başbakan, konuşmasında Türkiye'nin hedeflediği reformları öncelikle ulusal kaynakları kullanarak yapacağını bildirdi. Ecevit, "Ancak bankacılık sektöründeki reformlar için yabancı kaynaklara ihtiyaç var" dedi. İspanya'nın Türkiye'nin en çok ticaret yaptığı 10 ülkeden biri olduğuna dikkat çeken Ecevit, GAP'ta İspanyol firmalarının yatırım yapmasıyla ekonomik ilişkilerin daha da canlanacağını kaydetti. Ecevit, İspanyol firmaların yatırım için GAP bölgesinde iyi bir zemin bulacaklarını vurguladı.

TELEKOM YASASI'NI ATLADI
Başbakan Ecevit'in İngilizce yazılı konuşma metni basına mensuplarına dağıtılmıştı. Metinde Telekom'un özelleştirilecek oranı yüzde 51 olarak gösteriliyordu. Başbakan Ecevit, Türk-İspanya İş konseyinde bu metni okurken yüzde 51'lik oranın satılacağına ilişkin bölümü atladı ve sadece Telekom yasasının kısa sürede parlamentoya sunulacağını söyledi. Başbakanın Telekom yasası ile ilgili son gelişmeler ve satılacak oranın yüzde 45'e düşürülmesi konusundaki temaslar üzerine sehven yazılan yüzde 51'lik oranı söylemekten vazgeçtiği öğrenildi.

KRAL CARLOS'LA SICAK GÖRÜŞME
Başbakan Bülent Ecevit, İspanya'da Kral Juan Carlos tarafından kabul edildi. Ecevit, dün Zarzuela Kraliyet Sarayı'nda Çarlos'un konuğu oldu. Basın mensuplarının görüntü almalarının ardından yapılan 15 dakikalık görüşmede Ecevit'e, Dışişleri Bakanı İsmail Cem ile Başbakanlık Danışmanı Erdal Tümer eşlik etti. Ecevit, gezinin son gününde ünlü İspanyol ressam Pablo Picasso'nun resimlerinin sergilendiği Kraliçe Sofya müzesini eşiyle birlikte gezdi. Ecevit bir ara Rahşan Ecevit'e dönüp tebessüm ederek " Biz de bu Picasso'lardan çok var!" şeklinde bir espri yaptı. Ecevitler ve Türk heyeti, dün gece Ankara'ya döndü.

Mehmet ÇETİNGÜLEÇ-Erhan SEVEN
MADRİD'DEN BİLDİRİYORLAR

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır