kapat
05.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Ünlü olmak zor


Geleceğin bilimadamı olacak küçük mucitlere öğüt veren İnönü, "Kolay yoldan ünlü olunmaz. Fedakarlık yapın, inanın ve azla yetinmeyin" dedi
Doğuş Okulları tarafından düzenlenen 1. Bilim Şenliği'ne katılan Prof. Dr. Erdal İnönü, öğrencilere "bilimadamı" olmanın inceliklerini anlattı. Bilimadamı olmanın yolunun kişinin yeni bir şeyler keşfetmeye duyduğu hırs ve isteğe bağlı olduğunu belirten İnönü, "Kolay yoldan ünlü olunmaz" dedi.

20 okuldan toplam 198 projenin katıldığı yarışma öncesinde konuşan İnönü, şunları söyledi: "Fedakarlık yapmadan, bir şey yapılamaz. Kendiniz için bir yol çizmelisiniz. Bir buluş yapacağınıza inanın ve az birşeyle yetinmeyin. Yeni alanlara girin. Yeni şeyler bulmak insana, yaşamda tadamayacağı bir zevk veriyor."

SADECE ZEKA YETMEZ
Bilim yaşamının ülkemizde tehlikeli ve geçim sağlayamayan bir olay olarak görüldüğünü kaydeden İnönü, kendisi küçük yaşlardayken, dünya çapında ün kazanmış hiçbir Türk bilimadamı bulunmadığını söyledi. Son yıllarda çok sayıda Türk bilimadamının çalışmalarının dünya tarafından izlendiğini belirten İnönü, bunun gurur verici olduğunu belirtti. Bilimadamlığının sadece zeka ile bağlantılı olmadığının altını çizen İnönü, "Hırs ve irade şart. Zamanınızı o işe harcamanız gerekir" dedi. Bülent ERGÜN,

İsmail ERBEN

Siyasi soruyu cevaplamam
Erdal İnönü, konferansın ardından gazeteciler tarafından adeta ablukaya alındı. "Soldaki yeni oluşum ve siyasete dönüp dönmeyeceği" ile ilgili soruları kesen İnönü, "Sorun ama cevap alamazsanız. Onun için üzülmeyin, bir şey söylemem" dedi. Cevap veremediği için basın mensuplarına mahcup olduğunu söyleyen İnönü, "Herkesin bir ilkesi var. Ben de böyleyim işte ne yapalım" dedi. Bir basın mensubunun, "Uzun zamandır bekliyoruz" sözleri üzerine de İnönü, espri yaparak, "Siz çok gençsiniz, ne olacak o kadar beklemişsiniz" diye konuştu.

İnönü, CHP'den istifa ederek solda yeni bir parti oluşturulması için başlatılan çalışmaların içinde yeralan Murat Karayalçın ile Anadoluhisarı'ndaki yalısında yaptığı görüşme konusundaki sorulara ise, "Ben siyasetteyken de kapalı odada konuştuklarımızı söylemezdim. Şimdi siyaset dışındayken hiç söylemem" diye cevap verdi.

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır