kapat
05.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Kutan eksik buldu!


Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş, FP Genel Başkanı Recai Kutan'ı ziyaret ederek son ekonomik gelişmeler konusunda bilgi verdi.
Kutan'a Bankacılık yasasında uzlaşı sağlanmak üzere olduğunu anlatan Derviş, dış kaynak için Telekom'un özelleştirilmesi ve Bankalar Yasası'nın bir an önce çıkması gerektiğini belirtti. Derviş bu konuda "Bankalar Kanunu ile ilgili sektörden gelen talepler var. Bankaların iştiraklerine el konulması konusunun belli kriterlere oturtulmasını istiyorlar, uzlaşmak üzereyiz. Telekom yasasıyla ilgili de yanlış anlamalar var. Bu yasanın da zaman kaybedilmeden çıkması gerekiyor" dedi.

KUTAN: HALK DESTEĞİ YOK
Recai Kutan ise Derviş'in ortaya koyduğu programın çözümden çok bir tespit içerdiğini belirterek, "Bize göre program bazı yönlerden eksik. Faiz, maliye üretim ve ihracat programları yok. Sosyal yönü eksik kalmış bir program. Bu programa Ulusal Program diyorsunuz. Ama bunun gerçek manada Ulusal Program olması için Meclis'ten geçirin, Meclis'te onaylansın." dedi. Kutan,"54. hükümet sırasında biz hazırladığımız üç kaynak paketinden sadece birini uyguladık ve 13 milyar dolar gelir elde ettik...Belki faydalanırsınız" diyerek Derviş'e bazı kitapçıklar verdi. Görüşmeye FP GİK üyesi Necati Çelik ve Sakarya Milletvekli Cevat Ayhan da katıldılar.

KUTAN SEZER'E ŞİKAYETTE BULUNDU
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer dün FP lideri Recai Kutan'ı Çankaya Köşkü`nde kabul ederek görüştü. Kutan görüşmeden sonra köşk çıkışında yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı'na yurt gezilerinden edindikleri izlenimleri, insan hakları ihlallerine ilişkin bazı şikayetleri, vatandaşın siyasete duyduğu güvendeki tahribatı anlattığını bildirdi. Kutan, Sezer'in işkence iddialarına "büyük reaksiyon gösterdiğini", telefonların da ancak hukuk devleti ölçüleri içerisinde dinlenilebileceğini söylediğini belirtti.

ÖRNEKLERLE ANLATTI
Kutan, TBMM'de yasaların yeterince inceleme fırsatı verilmeden çıkarılması konusundaki görüşlerini de Sezer'e anlattığını bildirdi. Buna örnek olarak Doğalgaz Piyasası Kanunu'nu verdiğini anlatan Kutan, kanunun 15. maddesinin tam 6 sayfa olduğunu belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanı'na arzettiğimde, ister istemez güldü" dedi.

Hüseyin ÖZALP

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır