kapat
05.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Nokia
 


Menajer komedisi

Sezon sonu yaklaşıyor. Transfer dönemi epey karışık geçecek gibi duruyor. Ama bu karışıklık menajerlerden kaynaklanıyor. Kimin kolundan tutsalar Milan'a, İnter'e veya Real Madrid'e götürüyorlar. Ama bu iş o kadar kolay değil.

Futbolcu sahada ısınırken yanına gidip kulağına birşeyler söyledikten sonra basın tribününe dönüp "Bak gördün mü?" diye bakış atanı mı ararsın, yoksa tarihinde değil yabancı futbolcu İspanyol bile oynatmayan Atlethic Bilbao'ya futbolcu pazarlamak isteyeni mi? Yoksa sabahın 2'sinde futbolcusuna sağlık kontrolüne sokanı mı? Bizim futbolcularımız da sağolsunlar bu isimlere çabuk inanıyorlar. Sonra silahlar çekiliyor, kavgalar çıkıyor. Menajerler görüştükleri ve futbolcularını tavsiye ettikleri her kulübün adını medyaya "Bu kubüp futbolcumu istiyor" diye lanse ederlerse ne kendi inandırıcılıkları kalır ne futbolcularının şahsiyeti. Avrupa'da görüyoruz, transfer bitiyor sonra medyanın haberi oluyor. Menajerlerin bile adı geçmiyor. Kendisini ön plana çıkartma sevdasındaki menajerle bir tavsiye: "İnandırıcı olmak istiyorsanız yalan üretmeyin icraat yapın. Futbolcunuza itibar kazandırın. Onu utanç içerisinde bırakmayın. Kazanacağınız para uğruna milyonların sevgilisi olan futbolcuları reklam aracı yapıp, onların itibarların zedelemeyin!"

300 Çinli geliyor

Bulgar vatandaşı olup Galatasaray'a gönül veren futbolcu simsarı Valentin Hristov bütün imkanlarını sarı-kırmızılı külüp için seferber etti. Hristov Çin'den Bulgaristan'a 300 tane genç futbolcu getirdi ve bunları özel yaptırdığı sahalar ve otellerde eğitime aldı. Perşembe akşamı G.Saray yönetiminden Osman Güneri, Tuncer Hunca ve Sinan Kalpakçıoğlu ile yemek yedi. İşte teklifi: "Çinlilerin eğitimlerini üstleriyorum. Yeter ki biri gelecekte G.Saray'da oynasın" İstermisiniz bundan 3 sene sonra Çinli, Bulgaristan'da eğitim görmüş, Türk pasaportlu futbolcular G.Saray forması giysin.

Rakamsal isyan

Galatasaray taraftarı sonunda isyan etti. 92-93 sezonunda kazanılan şampiyonluğun üzerinde sürekli spekülasyon bulutlarının dolaşması Sarı-Kırmızılı taraftarları eski defterleri açmaya zorladı.. http://www.alisamiyen.net adlı internet sitesinde o sezona ait ilginç maç sonuçları yayınlandı.

Beşiktaş-A.Gücü4-0(7.hafta)
G.Saray-A.Gücü3-0(13.hafta)
A.Gücü-F.Bahçe0-4(20.hafta)
Beşiktaş-Konya7-0(21.hafta)
A.Gücü-Beşiktaş0-6(22.hafta)
A.Gücü-Karşıyaka0-5(24.hafta)
A.Gücü-G.Saray0-8(30.hafta)

gokmensabah@hotmail.com

 
2001 yılı Türkiye 1. Futbol Liginin şampiyonu kim olacak?

Fenerbahçe
Galatasaray
Gaziantepspor
Beşiktaş

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır