kapat
05.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Nokia
 

Devlerin buluşması


Türkan Şoray, Filiz Akın ve Hülya Koçyiğit'i, 4'üncü Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali'nin ardından tekrar biraraya getirdik. Halk onları, onlar da birbirini özlemişti...
Akşam saatlerinde Türkan Şoray ile birlikte İtalyan Sefareti'ndeyiz... İtalyan Sefiri Vittorio Surdo ile eşi Roja Surdo'nun evsahipliğinde düzenlenen gecenin onur konuğu Türkan Şoray... İtalyan yönetmen Donatella Baglivo tarafından hazırlanan "Türkan Şoray-Kamera Benim Aşkım Belgeseli"nin gösterimi nedeniyle düzenlenen geceden, kısa süre için ayrılıp 4. Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali'nin açılış törenine gidiyoruz.

Gecenin ilerleyen saatlerinde ise küçük bir gece kulübünün sıcak atmosferinde yeniden buluşuluyor. Sadece Fatma Girik yok... Türkan Şoray ile Hülya Koçyiğit yanyana, Filiz Akın karşılarında... Sanki kolej yıllarından üç arkadaş... O gece İtalyan Sefareti'ndeki davet nedeniyle film festivalinde fazla kalamadığı için üzülen Şoray'ı, Filiz Akın teselli ediyor: "Bu gece asıl senin için önemliydi. Keşke bu iki davet çakışmasaydı da, bizler de senin yanında olabilseydik."

ŞORAY: DOST OLMAYI BAŞARDIK
Türkan Şoray, kendileriyle birlikte büyüyen, güzelleşen bu dostluğu anlatıyor: "Sahneye çıktığımız an izleyicinin bize duyduğu sevgi, o bütünleşme o kadar yüceydi ki kelimelerle anlatılmaz. Herkes gibi benim de gözlerim yaşardı. Hem arkadaşlarımla buluşmaydı hem de dördümüzün izleyici ile buluşmasıydı."

Şoray; Filiz Akın, Hülya Koçyiğit ve Fatma Girik'ten söz ederken şunları söylüyor: "Biz başka bağlarla bağlıyız birbirimize. Dost olmayı başarabildik. Hepimiz kendimizden emindik. Seyirci hepimizi ayrı yere koydu. Aramızda sevgi, dostluk oldu ve yıllarca sürdü. Biz birçok şeyi aştık, rekabeti, hırsları bitirdik."

KOÇYİĞİT: KIRK YILIN BULUŞMASI
Hülya Koçyiğit'e göre dördünün biraraya gelmesi, kırk yılın buluşması: "Gerçekten de sinemada ve seyircinin gönlünde hepimizin ayrı ayrı, çok büyük yeri var. Çünkü bizler mesleğimizi çok severek ve aşkla icra ettik, seyirciye saygılı olduk. Bu isimleri seyirci ile beraber oluşturduk. Seyirci birimizi diğerimizden ayırt edemedi ve o yüzden hepimize gönlünde ayrı ayrı yer verdi. Birimizi seven hepimizi sevdi."

Sinemada kurulan dostluğun bugünlere nasıl geldiğini anlatıyor Koçyiğit: "Dördümüz biraraya gelemedik ama ikili birlikteliklerimiz oldu. Bunların içinde de sanırım en güçlüsü Türkan ile bendik. Daha çok şey paylaştık. Bu güzel birliktelik Türk sinemasının da güzelliğini ve gücünü simgeliyor."

AKIN: TÜRKAN BİR DİVA
Filiz Akın da biraraya gelmekten çok keyifli: "Bizi, aynı dönem star yaptı. Aynı güzellikleri yaşadık. Yıllar geçti, arkadaşlarıma hayranlığım daha çok arttı. Bu gece çok büyük bir duygu patlamasını biz de yaşadık. Sahnede elele yürümemiz ve o anki elektrik, yoga yapıp hafif yerden yükselmek gibi bir şeydi. Fatma'nın sinema uğruna kendini paralaması takdir edilecek bir şey. Hülya sinemada masum kadının en güzel taşıyıcısıydı. Ve, birine diva denecekse Türkan Şoray benim için sinemanın divası..."

"Sinemayı özlediniz mi?" diye soruyorum Akın'a, "117 filmden sonra kamera önüne geçme özlemim yok. Ama kendimi sinemada iyi şeylerin duyurulmasında görevli olarak görüyorum" diyor.

4 STAR AYNI SAHNEDE
4. Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali açılış töreni...

Tarihi bir gece...

Dev sahnede Türkan Şoray, Filiz Akın, Hülya Koçyiğit ve Fatma Girik...

Alkışlar arasında seyirciyi selamlıyorlar...

Kimi ağlıyor, kimi ıslık çalıyor...

Ve bütün sesleri bastıran bir kadın sesi duyuluyor o kalabalıkta: "Hey güzel kadınlar, sizi seviyoruz!"

Bir alkış tufanı daha...

Onlar çocuksu heyecanları ile film karelerinden çıkıp kendileri oluyorlar o anda...

Rekabetin içinde olgunlaşmış, birbirlerinden hiç incinmemiş, birbirlerini hiç incitmemiş dört muhteşem kadın...

Hepsi kendisi olabilmeyi başarabilmiş kadınlar...

Halk onları özlemiş,

onlar da birbirini...

ŞENGÜL BALIKSIRTI

 
2001 yılı Türkiye 1. Futbol Liginin şampiyonu kim olacak?

Fenerbahçe
Galatasaray
Gaziantepspor
Beşiktaş

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır