kapat
05.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

KISA KISA KISA


Betül abla n'olur kirayı düşürün
Cüneyt Arkın'ın eşi Betül Cüreklibatur'a dolar üzerinden kira ödeyen çocuk yuvası sahipleri, mahkemeye başvurarak, yeni bir düzenleme yapılmasını istedi Levent'te bulunan Ayışığı Çocuk Yuvası sahipleri, Cüneyt Arkın'ın eşi Betül Cüreklibatur'a ait binaya, dolar bazında ödedikleri kiranın Türk Lirası'na çevrilerek yeniden belirlenmesini istediler. Son olarak 1999 yılı Kasım ayında yapılan 5 yıllık sözleşme ile aylık 3 bin 200 dolar ödemeyi kabul eden müvekkillerinin, ekonomik kriz nedeniyle bu kirayı ödeyemediklerini belirten avukatlar, kira sözleşmesinin kararlaştırılan değerden sürdürülmesi halinde, bunun yuva için bir yıkım olacağını belirttiler.

Nejdet ÇOKAN

Okuyamadı dayak yedİ
Taşoluk İlköğretim Okulu 1. sınıf öğrencisi Rukiye Yeşilyurt (8), derste öğretmeninin söylediği yeri kitabından okuyamadığı için dayak yedi. Ailesi, yanağına kan oturan küçük Rukiye için hastaneden 7 günlük rapor aldı. Öğretmen Ramazan Gümüş'ü okul yönetimine şikayet eden Yeşiylurt ailesi, inanılmaz bir cevap aldı. Okul yetkilileri, "Öğretmen bu olayı art niyet güderek yapmadı. Öğrencisinin iyi okumasını istemiş" dediler. Küçük kızın sınıf arkadaşları ve ailesi, Rukiye Yeşilyurt'un kızamık geçirdiği için 15 gün okula gelemediğini, bu yüzden diğer arkadaşlarından geri kalarak okumayı sökemediğini belirttiler. Ailesi, kızlarının okuyamamasının bu şekilde dövülmesine neden olamayacağını söylediler.

Okan YILDIRIM-Serdar CANIPEK

İngiliz turist uçakta öldü
THY'nin Londra-İstanbul seferini yapan yolcu uçağında kalp krizi geçiren 78 yaşındaki İngiliz yolcu James Connel hayatını kaybetti. Eşiyle birlikte dün 11.45'te THY uçağına binen James Connel, uçak Türk hava sahasına girdikten sonra kalp krizi geçirdi. Atatürk Havalimanı'na saat 17.30'da inen uçağa giren sağlık ekipleri İngiliz yolcuya müdahale etti. Ancak Connel yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Cevdet ÖZDEMİR

Dinamit lokumlu ağaçlar
Edirne'nin Lozan Caddesi'ndeki asırlık ağaçlara, II. Dünya Savaşı sırasında, gövdeleri oyularak, dinamit yerleştirildiğine ilişkin bilgi yer alan levhalar asıldı. Kültür Bakanlığı'nca hazırlanan levhalarda yer alan yazı şöyle: "II. Dünya Savaşı'nda yabancı birliklerin işgalini engellemek amacıyla 2 kilometre boyunca ağaçlarda kovuk açılarak içlerine dinamit yerleştirilmiştir. Günümüze kadar gelen ağaçlardan birisidir." Edirne merkezi ile Karaağaç Semti arasındaki; 2 kilometre uzunluğunda, 91 yıllık geçmişe sahip caddenin iki yanında bulunan asırlık ağaçlardan bazıları, yıkılma tehlikesi üzerine düzenli ve şekilli olarak kesildi. Ağaçların, sanatçılar tarafından yapılacak çalışmayla heykel haline getirileceği belirtildi.

Bolu'da firari komando alarmı
Bolu'da, Doğa Metiner adlı komando er G-3 silahla birlikte "Nöbete gidiyorum" diyerek birliğinden firar edip silah zoruyla bir otomobili gasp etti. Bey Piliç Tavuk Fabrikası'nda çalışan bir işçiye ait olan LPG'li otomobil infilak ederek yanınca er, yaya olarak kaçtı. Otomobilin yakınında bıraktığı montunda "Çeçenistan'da Çeçenlere zulmediliyor. Allah Çeçenlere yardım etsin" gibi ifadelerin yer aldığı bir mektup ve Çeçenistan'a ait dokümanlar bulunan firari komando erin yakalanması için polis ve jandarma alarma geçti. Metiner'in İstanbul Ümraniye'de yaşayan ailesi, ''Doğa, çok içine kapanıktı, Çeçenistan'la ilgilendiğini bilmiyorduk'' dedi.

Kamuran ALAGÖZOĞLU

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır